Hlavní obsah

Slavia remizovala? Zajímavé, reagoval Vrba. Jeho Plzeň má na obhájce osm bodů k dobru

Nechali se pobláznit, v tom to nebylo. Jenže nechat se strhnout a zkoušet něco takového na současnou Plzeň představuje cestu do záhuby. „A my zbláznění byli,“ nepopíral mladoboleslavský Tomáš Přikryl, že on i jeho spoluhráči byli uneseni vstupem do zápasu až příliš. Samozřejmě, že je za to Viktoria trestala. Za čtvrt hodiny jim nasázela dva góly a bylo vymalováno. Nažhavený a poblázněný domácí celek, jenž přitom patří mezi protivníky, které Vrbovi svěřenci zrovna nemusí, neměl nárok. Po sedmi týmech, které se na podzim postavily Plzni do cesty, padl i osmý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Kolář z Plzně se raduje z branky svého spoluhráče Krmenčíka na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek

„A to jsme se chtěli poučit na příkladu Liberce a Zlína," povzdechl si mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin, když i jemu bylo po naplnění úvodní čtvrthodiny jasné, že na Plzeň si nepřijde. "Nachystala se na nás stejně, jako se nachystala na Liberec a Zlín," uznal panující realitu.

Co si řekli, to neplatilo

„S takovým soupeřem se těžko dohání jednogólové manko. Natož pak dvoubrankové," věděl své i obránce Lukáš Pauschek.

Středočeši vletěli na zmoklý trávník jako vichřice, Matějovský a hned po něm Chramosta se dostali do slibných střeleckých příležitostí, takže najednou všichni domácí hráči propadli klamu, že Plzeň zválcují.

„Chtěli jsme přistoupit ke konfrontaci s Plzní aktivně a skutečně jsme aktivně hráli. V obraně jsme ale bohužel hráli naivně, nechávali neobsazené hráče, dopouštěli se triviálních chyb. Co jsme si před zápasem řekli, to na hřišti neplatilo," vyčítal svým hráčům mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin.

„Těžké proti Plzni hrát, když každá její akce končí gólem. I ten třetí, který nám vstřelila, měl platit," uznával, že Kopicova trefa byla regulérní, protože o ofsajd se nejednalo.

Plzeňský trenér Pavel Vrba se už k inkriminované situaci nevracel, i když na lavičce ho pochopitelně verdikt sudích dost vytočil.

„Na soupeřově hřišti jsme zase předvedli slušný fotbal. Hlavně v první půli, kdy jsme zápas rozhodli a pak už ho dál kontrolovali," kvitoval, že po dvou Krmenčíkových trefách bylo promptně rozhodnuto a jeho tým utkání ovládl.

„Aby ho neovládl, když mají díky vítězné sérii sebevědomí na rozdávání. Za stavu 2:0 už to bylo pro Viktorii navíc jednoduché," uznával domácí Pauschek, že veškeré snažení a počínání se měnilo v marnost. Kontaktní gól se nedostavil, zdramatizování zápasu se nekonalo.

„Domácí se sice k několika závarům v naší šestnáctce dostali, ale do vyložené gólové příležitosti jsme je nepustili," neskrýval spokojenost trenér Pavel Vrba.

Limberský se už culil v šatně

Pár minut po utkání byla radost o to větší, že první rentgenové vyšetření Limberského v mladoboleslavské nemocnici neprokázalo, že by utrpěl zlomeninu lícní kosti, jak první zprávy naznačovaly.

„Však už sedí v šatně a culí se se tam," potvrzoval autor obou gólů Michael Krmenčík, že jeho dvorní nahrávač se vrátil ze špitálu sice otřesený, ale v pohodě.

I pro Vrbu to byl před čtvrtečním duelem Evropské ligy důvod ke spokojenosti. Minimálně stejný, jako zvyšující se náskok v tabulce domácí soutěže.

Ale aby snad plzeňský kouč na narůstající bodové aktivum reagoval?

„Že Slavia ve Zlíně remizovala? Zajímavý výsledek," reagoval na zvěst, že jeho tým už má na obhájce titulu k dobru osm bodů. „Mě nějaké mety nezajímají, mě zajímá výsledek po třicátém kole," dodal.

Reklama

Související témata: