Hlavní obsah

Karviná má první bod z venkovního hřiště. Slavit ale nemáme co, uznal kouč Weber

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka už ve třetím domácím zápase v řadě neskórovali. V duelu týmů z konce prvoligové tabulky se rozešli s Karvinou bezbrankovou remízou. Severomoravané získali premiérový bodík na venkovním hřišti.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Peter Štepanovský z Karviné a Jan Navrátil ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„První bod z hřiště soupeře je z naší strany jediný klad. Doslova jsme ho vydřeli. Náš výkon ani úroveň střetnutí se mi ovšem příliš nezamlouvaly. V útoku jsme byli aktivní jen chvíli v úvodu zápasu. Aspoň v defenzívě jsme si počínali solidně. Rozhodně ale nemáme co slavit. Bylo znát, že proti sobě stojí mužstva, jimž se dosud moc nedařilo. Musíme se z tohoto utkání poučit, příště by to mělo být rozhodně lepší," plánuje karvinský kouč Jozef Weber, který postrádal zraněné hrotové útočníky Wágnera i Ramireze.

Jeho celku se drželo štěstí hned v úvodu utkání, kdy pronikající záložník Slovácka Jan Navrátil trefil tyč. „Skoro všechno jsem udělal dobře. Chtělo to jen trochu přesněji zamířit," kabonil se středopolař hradišťského týmu. „Jsme zklamaní. Kromě zápasu s Baníkem se zatím trápíme v koncovce, chybí nám kvalitnější finální přihrávka. Vyložených šancí jsme už potom ani moc neměli. Karvinští totiž zaparkovali autobus ve své šestnáctce a soustředili se takřka výhradně na obranu. A nám se ji nedařilo překonat," lituje Navrátil.

Berkovce prověřil spoluhráč

Nejvíc práce měl paradoxně karvinský gólman Martin Berkovec se střelou spoluhráče Lischky, který ve snaze odvrátit míč do bezpečí zamířil do vlastní branky. „Musel jsem sebou pořádně hodit, abych balón vyrazil. A narazil jsem při tom do tyčky, bolí mě teď rameno. Plichtu pochopitelně bereme, avšak nic velkého jsme hlavně směrem dopředu nepředvedli," uznává Berkovec.

Trenér Slovácka Michal Kordula připouští, že ho hodně překvapilo, jak pasivně si Karvinští počínali. „Všichni viděli, že hrát fotbal jsme chtěli jen my. Hosté se zatáhli do defenzivního bloku a spoléhali se pouze na to, že jim vyjde nějaký brejk. Skoro celé utkání jsme dobývali jejich branku, ale bohužel se nám ji dobýt nepovedlo. Ve finální fázi nám chyběla větší kvalita i víc odvahy a sebevědomí. Takže se musíme smířit s bodem, i když jsme chtěli samozřejmě všechny tři," tvrdil Kordula, jenž po povýšení z postu asistenta na pozici hlavního kouče na první ligové vítězství stále čeká.

Reklama

Související témata: