Hlavní obsah

Varadi se obviňoval, že proti Plzni zahodil tři velké šance

OSTRAVA

"Beru to na sebe. Kdybych proměnil svoje šance, nemuseli jsme teď tady řešit, proč jsme neporazili Plzeň," šeptal po zápase se západočeským překvapením letošního ročníku ligy útočník ostravského Baníku Adam Varadi. Na Bazalech skončil zápas po šťastném vyrovnání Plzně remízou, mladý střelec domácích zahodil tři šance.

Foto: čtk

Ostravský Adam Varadi (vlevo na archivním snímku).

Článek

Začal přitom ve velkém stylu. Už v 8. minutě se octil za obranou soupeře, klidně mohl jít do zakončení, ale vyhlédl si ještě lépe postaveného Tomašáka a Baník i díky tomu vedl. "Jenže to bylo nakonec k ničemu. Sám jsem měl své šance potom proměnit. Když bychom dali druhý gól, tak už by Plzeň nevyrovnala," zlobil se mladík.

Ostravanům scházel zraněný kanonýr Střihavka, ale neznamenalo to, že by Baník měl nouze o šance. Vždyť ve druhém poločase měl Varadi tři tutovky, se kterými ale naložil prachbídně. "Měl jsem některou proměnit. Jsem útočník, od kterého se čekají góly, proto jsem strašně zklamaný," potvrdil 21letý útočník, který se v minulé sezóně stal s 8 góly nejlepším střelcem klubu.

V koncovce narazil na výtečného Daňka. V prvním případě jeho pokus po sóle vyrazil a dorážku vykopával z prázdné branky Zakopal, pak jej Varadi nepřehodil a třetí ránu z voleje nasměroval do boční sítě. "Prostě mě vychytal," uznal střelec.

Baník tak znovu ztratil zápas v závěru. "Je to k vzteku. Zase jsme dostali blbý gól na konci, to se nám prostě nesmí stávat. Zbytečně přicházíme o body. Musíme se z toho rychle oklepat, už ve středu nás čeká pohár. Je co napravovat," dodal Varadi.

Reklama

Související témata: