Hlavní obsah

Lehmann zůstane německou brankářskou jedničkou

BERLÍN

Brankář Jens Lehmann bude německou reprezentační jedničkou i pod vedením nového trenéra Joachima Löwa. Gólman Arsenalu by tak měl chytat i v zápasech proti českým fotbalistům v kvalifikaci mistrovství Evropy 2008. Až do šampionátu v Rakousku a Švýcarsku má mít šestatřicetiletý Lehmann podle pondělního Löwova vyjádření pozici v základní sestavě jistou.

Článek

"Jens bude pokračovat jako naše jednička. Řekl jsem mu, že nemám v plánu brankáře točit," uvedl v dnešním prohlášení Löw, jenž po mistrovství světa vystřídal úspěšného Jürgena Klinsmanna, který dovedl Německo k bronzovým medailím. Právě Klinsmann sesadil z postu gólmanské jedničky po dlouhých letech Olivera Kahna a začal brankáře střídat.

Rotační systém se Kahnovi nezamlouval a měl i další kritiky. Gólman Bayernu Mnichov vyšel z tohoto konkurenčního boje jako poražený a před světovým šampionátem byl do role prvního brankáře pasován jeho rival z Arsenalu.

Kahn po mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru. Lehmannovým náhradníkem by měl být Timo Hildebrand ze Stuttgartu.

Lehmann, jenž má na kontě 38 reprezentačních startů, však možná bude muset brzy bojovat o místo v brance v Arsenalu. Londýnský klub, s nímž má smlouvu ještě na rok, se podle italského tisku intenzivně zajímá o mistra světa Gianluigiho Buffona z Juventusu Turín, potrestaného za korupci sestupem do druhé ligy.

Reklama

Související témata: