Hlavní obsah

Nistelrooij a Beckham nedostali pozvánky do reprezentace

Dva hvězdní fotbalisté Realu Madrid marně čekali na pozvánky do svých národních týmů. V nominaci Nizozemska pro středeční přípravný zápas proti Irsku chybí útočník Ruud van Nistelrooij, jeho spoluhráč David Beckham zase nefiguruje v nominaci Anglie pro přípravu s Řeckem. Nový trenér anglické reprezentace Steve McClaren dokonce prohlásil, že s 31letým hráčem momentálně nepočítá.

Článek

"Mluvil jsem s Davidem v pondělí a řekl mu o svém rozhodnutí. Sdělil jsem mu, že mám v úmyslu provést změny a on v nich nefiguruje," řekl dnes McClaren novinářům v Londýně. "V této chvíli chci vést mužstvo jiným směrem. Všichni začínají s čistým listem, a proto jsem nenominoval Beckhama," uvedl kouč.

Beckham přitom ujistil, že má nadále velký zájem hrát za Anglii. "Jsem pyšný, že jsem deset let reprezentoval a moje chuť nastupovat v národním týmu je pořád stejně silná," uvedl v reakci na svou absenci v nominaci v prohlášení pro agenturu Reuters. Popřál hodně štěstí obránci Johnu Terrymu, který ho po šesti letech nahradil ve funkci kapitána.

Beckham za Anglii odehrál 94 zápasů a v 59 z nich měl na ruce kapitánskou pásku. Na mistrovství světa povedeným přímým kopem proti Ekvádoru zajistil Angličanům postup do čtvrtfinále, ale neúspěšné utkání s Portugalskem pak kvůli zranění nedohrál. Po turnaji se vzdal po šesti letech funkce kapitána, kterou po něm převzal John Terry.

Basten: Nejlépe je bez Nistelrooije

Nejistá je i budoucnost Ruuda van Nistelrooije v nizozemské reprezentaci. Trenér národního týmu Marco van Basten, jenž kanonýra Realu Madrid příliš nevyužíval ani na letošním mistrovství světa, ho nepovolal do nominace na středeční přípravný zápas proti Irsku.

"Chystáme se na kvalifikaci na mistrovství Evropy a musíme se rozhodnout," řekl Van Basten na dnešní tiskové konferenci. "Podle našeho názoru jsme vybrali ten nejlepší tým, který má pro nadcházející období naši důvěru," řekl kouč jménem realizačního týmu.

Třicetiletý Van Nistelrooij, jenž do Realu zamířil v červenci z Manchesteru United, si připsal poslední ze svých 54 reprezentačních startů na světovém šampionátu v duelu základní skupiny s Argentinou, v němž odehrál necelou hodinu. V prohraném osmifinále s Portugalskem příležitost nedostal.

Reklama

Související témata: