Hlavní obsah

Nová česká hvězda je skvělá chůva. Dcerku při propichování uší podržela

Praha

Rychle se stal největší hvězdou české ligy a také v národním týmu by měl hrát podobně výraznou roli jako ve Slavii. Fotbalový reprezentant Tomáš Souček se v Praze připravuje na kvalifikační duely s Bulharskem a Černou Horou a během srazu si zastal také důležitou rodičovskou povinnost. Byl přítomen, když jeho brzy pětiměsíční dcerce Terezce propichovali uši.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Souček s partnerkou a cenou pro nejlepšího hráče české ligy.

Článek

Začátkem ledna si ze soustředění ve Španělsku odskočil k porodu. Terezka se stala jeho zlatíčkem a přinesla tátovi štěstí i na hřišti. Tomáš Souček si na jaře se Slavií zahrál čtvrtfinále Evropské ligy, získal double a byl vyhlášen nejlepším hráčem domácí soutěže.

Když proto reprezentanti dostali v úterý odpoledne volno, spěchal hned za dcerkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec vítězného gólu Slavie Tomáš Souček ve finále MOL Cupu líbá vytouženou trofej.

„Poprvé jí propichovali uši, takže jsem chtěl být jako podpora s rodinkou. Myslím, že jsme to zvládli. Brečela jen chvíli a strašně jí to sluší. Jsem rád, že jsem tam byl," líčí spokojený otec.

Realizační tým národního týmu reaguje v programu přípravy na tropické teploty, které teď v Praze panují.

„Radši si protáhneme dopolední trénink a druhou fázi vynecháme. Odpoledne už je moc velká výheň, radši si dáme regeneraci nebo sedneme na kafe," poukazuje Souček.

Manažer má na starosti varianty

Slavia by ho ráda udržela i pro útok na postup do Ligy mistrů. Vytáhlý záložník má ovšem nabídky ze zahraničí. Zatím není jasné, jak se rozhodne.

„Řeší se varianty. Buď Slavia, nebo někam do opravdu kvalitního klubu, aby měl přestup smysl," avizuje Souček.

„Ve Slavii je šance na Ligu mistrů, což by bylo unikátní. Všechno teď za mě řeší můj manažer Pavel Paska. Nechal jsem na něm, ať zjistí všechny varianty. Po reprezentaci se do toho chceme vrhnout," dodává klíčový muž sešívaných.

Reklama