Hlavní obsah

Tři jedničky! Absolutorium pro Schicka, Jankta a Vaclíka

Olomouc

Kanonýr Patrik Schick, který se v pondělním pokračování kvalifikace o ME 2020 proti Černé Hoře postaral o dvě vstřelené branky, si v redakčním hodnocení vysloužil za skvělý výkon jedničku. Nejlepší možnou známku dostal i Jakub Jankto, autor vítězné trefy, a brankář Tomáš Vaclík, jehož zákrok proti vyložené šanci Jovoviče za stavu 2:0 byl veledůležitý.

Foto: Právo

Jakub Jankto z úhlu napřáhl a byl z toho vedoucí gól českého týmu proti Černé Hoře.

Článek
Tomáš Vaclík1
S jistotou lapil ránu Vešoviče po parádní stahovačce na hranici velkého vápna, skvěle zneškodnil tutovku Jovoviče v druhé půli a nedopřál Černé Hoře kontaktní gól.
Pavel Kadeřábek2
Po jeho centru vstřelil Jankto první gól zápasu. U postranní čáry nepřekonatelný v defenzivě, navíc se snažil centrovanými míči nachystat palebné pozice pro spoluhráče.
Ondřej Čelůstka2
Skála ve středu obrany. V hlavičkových soubojích nepřemožitelný, s klidem a jistotou rozehrával.
Marek Suchý3
Dlouho i se žlutou hrozbou působil suverénně, ale v 71. minutě vypustil souboj s Jovovičem, který se vřítil do vyložené šance.
Filip Novák3
Od čtrnácté minuty hrál se žlutou kartou, což se na jeho výkonu negativně projevilo.
Tomáš Souček2
Nebyl ve hře tolik, jak je zvyklý. Když se ale naskytla šance, milimetrovou přihrávkou založil akci vedoucí k druhé české brance.
David Pavelka2
Ze středových hráčů nejlepší. Jistota a rozvaha v rozehrávce, tradiční důraz v soubojích. Vyhrál souboj, po němž Schick vybojoval penaltu.
Lukáš Masopust3
Dvakrát před zraněním ztratil míč, čímž vybídl hráče Černé Hory k rychlému výpadu.
Alex Král3
Po Schickově přihrávce mohl před pauzou vstřelit premiérový gól, ale brankář jeho ránu vyrazil. Občas splašený v rozehrávce.
Jakub Jankto1
Parádní dělovkou propálil brankáře Černé Hory a oslavil první soutěžní gól v reprezentaci. Po pauze předložil gólovou přihrávku Schickovi. Byl neúnavný v ofenzivě, jistý v defenzivě.
Patrik Schick1
Neúnavně na sebe lákal stopery protivníka, nabízel se, žádal si balon, vyhrával hlavičkové souboje. Po Kadeřábkově centru v první půli mířil vedle, po pauze skvělým výpadem zařídil druhý gól. V závěru vybojoval penaltu, kterou s jistotou proměnil.
Jan Kopic3
Do zápasu se nedostal, ve srovnání s předchozím duelem proti Bulharsku hru neoživil.
Ladislav Krejčí a Libor Kozák nehodnoceni, hráli krátce.

Reklama

Související témata: