Hlavní obsah

Praha uvidí ostrovní dvojboj. Vstupenky na Anglii a Severní Irsko lze pořídit v balíčku

Aktualizováno

Oba říjnové zápasy odehraje česká fotbalová reprezentace v Praze. Kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Anglii (11. října) bude hostit Sinobo Stadium a přípravný duel proti Severnímu Irsku (14. října) uvidí Generali Arena. Volný předprodej vstupenek začne na začátku září. Asociace fanouškům nabízí balíček na obě utkání, díky němuž budou mít větší šanci vidět atraktivní duel s Anglií na vlastní oči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbaloví reprezentanti před zápasem kvalifikace ME 2020 proti Bulharsku.

Článek

Kvalifikace je dobře rozehraná. Český tým si ve skupině A drží druhé postupové místo za Anglií. Po zářijovém balkánském tripu do nažhaveného Kosova a Černé Hory přijde na řadu domácí bitva s největším favoritem a přípravný duel využívající volný termín.

„Vážíme si každého fanouška, který na zápasy reprezentace přijde. Nejvíc chceme ale samozřejmě podpořit příznivce, kteří národnímu týmu fandí přímo na stadionu bez ohledu na soupeře i výsledky. Proto fandové, kteří si vstupenky pořídí v balíčku na obě utkání, budou mít větší šanci se k lístkům na Anglii dostat. Zároveň dostanou i slevu z celkové ceny nákupu," láká v tiskové zprávě fanoušky Martin Malík, předseda Fotbalové asociace České republiky.

Lístky bude možné zakoupit na webu vstupenkyfotbal.cz v několika vlnách:
od 26. srpna: členové Fanklubu české reprezentace (Anglie i Severní Irsko)
od 2. září: volný prodej (pouze Severní Irsko)
od 9. září: volný prodej (balíčky Anglie + Severní Irsko)
od 13. září: volný prodej (jen Anglie)

Podstatná je samozřejmě cena. Lístky na Anglii lze pořídit od 900 do 2900 korun, proti Severnímu Irsku pak za 200 až 600 korun.

„Věřím, že jsme se trefili do takové cenové hladiny, která odpovídá výjimečnosti zápasu. Vždyť Anglie je čtvrtý tým posledního mistrovství světa a na soupisce má spoustu opravdu hvězdných jmen. Průměrná cena vstupenek je navíc nižší, než byla v březnu na přípravný duel proti Brazílii," doufá Malík, že asociace našla rozumný kompromis mezi hodnotou exkluzivity utkání a snahou učinit ho dostupným co největšímu počtu fanoušků.

Vstupenky budou rozdělené do tří cenových kategorií:
proti Anglii: 900, 1900 a 2900,- Kč
proti Severnímu Irsku: 200, 400 a 600,- Kč

„Domácí zápas proti Anglii samozřejmě bude velkou událostí pro celý český fotbal. Už se na utkání všichni těšíme, i když opravdu vážně na něj začneme myslet až po zářijovém srazu. Proti Severnímu Irsku pro nás zase bude velmi cenná příprava, která nám může pomoct před listopadovým závěrem kvalifikace," poukazuje trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Na obou stadionech, kde se bude v říjnu hrát, se už letos národní tým představil. V Edenu v březnu přivítal v přípravě Brazílii a na Letné v kvalifikaci porazil v červnu Bulharsko.

„Zápas proti Anglii bude dalším vrcholem roku, a tak byl Sinobo Stadium jako největší stadion v Česku jasnou volbou. Co se týká přípravného utkání proti Severnímu Irsku na Letné, zde jsme museli vzít v potaz jasný požadavek soupeře, který si přál hrát v Praze. Navíc se i národní tým cítí na tomto stadionu vždy dobře, což potvrdil například červnovým vítězstvím proti Bulharsku," vysvětluje Malík.

Reklama

Související témata: