Hlavní obsah

Česko na EURO? Očekávejme překvapivé výsledky, předpovídá kouč Albánie

Praha

Čeští fotbalisté jsou podle trenéra albánské reprezentace Edoarda Reji na stejné úrovni jako Wales, s nímž jeho svěřenci v sobotním přípravném duelu remizovali bez branek. Pětasedmdesátiletý Ital si přeje, aby se Albánie v úterním zápase na Letné prezentovala aktivněji než v Cardiffu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Kouč Albánie Edoardo Reja (druhý zleva) a jeho svěřenec Bekim Balaj (vpravo) reagují po střetu s fotbalistou Walesu Rhysem Norringtonem-Daviesem (vpředu).

Článek

"Zápas s Walesem byl velmi náročný. Jak po fyzické, tak i psychické stránce. Češi jsou podle nás na stejné úrovni jako Wales. Čekáme zlepšení, hlavně v útoku a brejcích. Chceme být aktivnější než s Walesem. Uvidíme, do jaké míry se nám to podaří. Je to pro nás další test. Chceme se seznámit s novým týmem, s nímž jsme ještě nehráli," řekl Reja na on-line tiskové konferenci.

Česko s Albánií v samostatné historii ještě nehrálo. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého, pro nějž bude duel generálkou na Euro, do něhož vstoupí příští pondělí se Skotskem, utrpěl v páteční přípravě debakl 0:4 s Itálií.

"Konečný výsledek je vzhledem k průběhu zápasu odpovídající. Tyto přípravné zápasy mají ale úplně jinou váhu, jsou postavené na něčem jiném než zápasy, kde lze očekávat větší nasazení hráčů," uvedl někdejší kouč Neapole, Lazia Řím nebo Bergama.

Kvůli jedné facce nemůžeme hodit tříletou cestu do koše a měnit svůj styl, říká Vladimír Coufal

Sport.cz, FAČR

"Itálie má dlouhou sérii neporazitelnosti, neprohrála 27 zápasů po sobě. Je to jeden z favoritů mistrovství Evropy spolu třeba s Francií. Česko ale může být na šampionátu efektivní. Na turnaji lze očekávat mnoho překvapivých výsledků," prohlásil Reja.

O sestavě zatím nemá jasno. "Rozhodnu se až zítra. Uvidíme, jaký bude zdravotní stav hráčů. Na základě toho se s realizačním týmem dohodnu, kdo nastoupí. Přál bych si dostat do hry co nejvíce hráčů," konstatoval bývalý záložník.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: