Hlavní obsah

Hrdina situace po Eriksenově kolapsu se dočkal uznání od královské rodiny

Když v závěru prvního poločasu zápasu mezi Dánskem a Finskem zkolaboval dánský útočník Christian Eriksen, svět se zastavil. Trvalo, než se devětadvacetiletého útočníka podařilo zachránit, ale teď už se s pozitivními zprávami sám hlásí z nemocnice. Chladnou hlavu si v situaci zachoval hlavní sudí Anthony Taylor, který okamžitě začal jednat. Pomohly mu zřejmě zkušenosti z minulého povolání vězeňského dozorce.

Foto: Friedemann Vogel, Reuters

Anglický rozhodčí Anthony Taylor.

Článek

Poté, co sebou Eriksen praštil na trávník, nikdo netušil, co se děje nebo jak vážná situace může být. Hlavní rozhodčí Taylor však předved brilantní reakci, když okamžitě přerušil hru a zavolal lékaře. Situaci, ve které rozhodovaly vteřiny, vyřešil, jak nejlépe mohl. Jeho jednání ocenil i finský kapitán Tim Sparv.

„Pro mě byl klíčovou postavou této události, cítil jsem, že byl velmi klidný, byl také empatický. Byl fantastický. To, jak se s tím vším vypořádal a jak všechno vykomunikoval...,“ vysekl mu poklonu.

Dvaačtyřicetiletý rozhodčí dříve pracoval v nechvalně známé věznici Strangeways v Manchesteru, kde dělal dozorce. Už dříve se nechal slyšet, že řídit zápasy Premier League je těžší než udržet pořádek ve vězení.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Pochvalu si vysloužil dokonce i od vévody a vévodkyně z Cambridge. „Jsme rádi za povzbudivé novinky o Christianu Eriksenovi, všichni myslíme na něj i jeho rodinu,“ nechali se slyšet. „Výborná práce záchranářů a poklona pro Anthonyho Taylora za jeho klidný a rychlý zásah,“ stálo na oficiálním twitterovém účtu Kate a Williama.

Reklama

Související témata:
Královská rodina