Hlavní obsah

Sparta letí napravovat loňský výbuch. Na první misi má specialisty

Aktualizováno

Věci se mají napravovat tam, kde se pokazily. A los dal fotbalistům pražské Sparty ideální možnost, aby se v Srbsku rehabilitovali. Zatímco loni svou pohárovou cestu ukončili hned na startu s Crvenou zvezdou Bělehrad, ve středu dopoledne odlétají do Nového Sadu, kde se v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy střetnou se Spartakem Subotica. Zápas se hraje ve čtvrtek od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič a další Srbové v kádru Sparty se těší domů.

Článek

Letenští od pondělního losu vědí, že ve 3. předkole je čeká Bröndby Kodaň. Nejprve však budou muset překonat první srbskou překážku. A mít na paměti, že postup do základní skupiny Evropské ligy je prvním cílem pro novou sezónu.

Sparta na rozdíl od loňska vstoupila vítězně do domácí ligy a v Srbsku hodlá navázat na výhru 2:0 nad Opavou.

„Myslím, že úvodní výsledek je pro nás velmi dobrý. Každý z nás teď bude o něco sebejistější a všichni tak můžeme z vítězství těžit,“ věří útočník Benjamin Tetteh, který se podepsal pod oba góly.

Je příjemné vracet se domů

Na první pohárovou štaci se ovšem nejvíc třese kvarteto Srbů. Nováček Uroš Radakovič se v Novém Sadu narodil, stejně jako Srdjan Plavšič, který jednu sezónu dokonce hrál za Suboticu. Domů se těší také Vukadin Vukadinovič a Mihailo Ristič.

Nejvíc ze všech si asi Suboticu přál Radakovič. Pro ligovou premiéru s Opavou měl stop za vyloučení ještě v dresu Olomouce. Pohárový los mu tedy přihrál šanci absolvovat soutěžní premiéru v rudém dresu právě v místě rodiště.

„Těším se. Doufal jsem, že budeme hrát právě proti nim. Bude příjemné zahrát si v Srbsku," poukazuje Radakovič, že Subotica nejprve musela v 1. předkole vyřadit severoirský klub Coleraine.

Vukadinovič již v roce 2009 odešel z Hajduku Bělehrad do Sezimova Ústí. „Vlastně deset let už jsem v Česku a během nich jsem si doma v Srbsku ani jednou nezahrál. Na srbské soupeře jsem narazil jen během přípravy v Rakousku. Teď za mnou určitě dorazí rodina a známí," líčí rychlonohý záložník.

Hapal má o sestavě jasno

„Věřím, že se naši srbští hráči budou chtít doma ukázat. A že budou patřit k našim nejlepším na hřišti," usmívá se kouč Pavel Hapal.

Letenským se o víkendu zranil útočník Pulkrab, doma zůstali ještě Václav Kadlec, Sáček či Wiesner. Připraven je naopak stoper Radakovič. Sestava by tak jako tak doznala změn. Trenéři musejí počítat i s nedělním duelem v Jablonci.

„O sestavě máme jasno, jen si ještě počkáme na předzápasový trénink. Ke změnám určitě dojde. Dopředu jsme si je plánovali a není důvod od nich ustupovat. Zohlednit musíme zdravotní stav, jinak na začátku sezóny rozhodně nebudeme nikoho šetřit na Jablonec. Tak nepřemýšlíme. Všichni jsou připraveni a chtějí hrát," zdůrazňuje Hapal.

Reklama

Související témata: