Hlavní obsah

Kam až sahají Hujerovi...? Srbský sparťan se těší na svůj fanklub

Téměř deset let obléká dres českých klubů. Od svého odchodu z rodného Bělehradu dostává teprve nyní první šanci zahrát si fotbal zase doma v Srbsku. „Chceme samozřejmě přivézt výhru, ideálně o dva a víc gólů,“ ujišťuje sparťanský záložník Vukadin Vukadinovič (27) před úvodním duelem 2. předkola Evropské ligy v Novém Sadu proti Spartaku Subotica.

Foto: sparta.cz

Sparťan Vukadin Vukadinovič na letišti před cestou do Srbska.

Článek

Pohárový los vás určitě potěšil, že?

Těším se hodně, jsem rád, že se podívám domů do Srbska. Zase po nějaké době uvidím rodinu, známé a kamarády. Na utkání přijdou všichni příbuzní i spousta kamarádů, kteří mi budou fandit.

Sparta ještě nikdy přes srbského soupeře nepřešla. Loni vypadla s Crvenou zvezdou Bělehrad.

Minulé vyřazení máme v paměti, ale snažíme se tak nepřemýšlet. Nechceme nic podcenit. Když přistoupíme k zápasu jako k ligové premiéře s Opavou, přivezeme dobrý výsledek.

Můžete charakterizovat soupeře?

Srbskou ligu dál sleduji, vím, co nás čeká. Subotica skončila v minulé sezóně čtvrtá, takže svou úroveň má. Kvalita je ovšem na naší straně. Jejich tým je nevyzpytatelný a proti mužstvu jako Sparta se budou chtít vytáhnout. Mají dost mladých hráčů, kteří nemají moc velké zkušenosti s pohárovou Evropou. Věřím, že to zvládneme.

Jaká atmosféra vás čeká?

Předpokládám, že málo diváků na velkém stadiónu. Subotica nemůže hrát doma, ale sto kilometrů dál v Novém Sadu. Proti Irům v prvním předkole byla atmosféra podobná. Ale předpokládám, že na Spartu přijde přece jen víc lidí.

Jak mužstvo motivuje Srdjan Plavšič, který za Suboticu jednu sezónu hrál?

Myslím, že nějakou prémii do kabiny vypíše...

Vrátil jste se z hostování ve Zlíně. Jaká je teď ve Spartě vaše pozice?

Jsem rád, že mi trenér dal šanci. Mohl jsem zasáhnout do prvního zápasu, navíc jsem se zamotal do akce u druhého gólu. Je dobře, že jsem pomohl týmu k uklidnění, snad budeme takhle pokračovat i dál.

Reklama

Související témata: