Hlavní obsah

Vyřazení si nepřipouštím, zdůrazňuje kapitán Sparty

Praha

Je kapitánem na řádně rozhoupané lodi. Uzdravený český reprezentant by měl patřit k hráčům, kteří dokáží vykouzlit vytoužený obrat. Fotbalisté pražské Sparty totiž musejí po roce znovu odvracet hrozbu vyřazení hned na startu pohárové sezóny. „Nic takového si nepřipouštím,“ zdůrazňuje Josef Šural před odvetou 2. předkole Evropské ligy se Suboticou. Zápas se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sparta věří v obratVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zatím jste naskakoval jen v závěru zápasů. V jakém jste stavu?

Připravený jsem. Minutáž nevím, věřím, že ideálně zvládnu celý zápas.

Sparta v novém tisíciletí ještě nikdy neotočila stav 0:2 po prvním zápase. Věříte, že přišel čas sérii prolomit?

Nejsem tady tak dlouho, ale otočili jsme odvetu se Sönderjyske a nebylo nám ještě o půli hej. Takže věřím, že splníme, co všichni chceme. (Sparta před dvěma lety remizovala v Dánsku 0:0, v odvetě prohrávala už 0:2, ale vyhrála 3:2 a postoupila do EL - pozn. red.)

Jak moc mužstvu pomohla nedělní výhra v Jablonci?

Sebevědomí se proti nepovedenému zápasu v Srbsku otočilo o sto procent. Po něm byla nálada hodně dole. V Jablonci jsme ale vyhráli těžké utkání díky zlepšenému a týmovému výkonu. Věřím, že vítězství bude ku prospěchu.

Jenže pokud byste inkasovali gól, museli byste sami vstřelit čtyři...

Nesmíme si připouštět, že nám vstřelí branku. Hlavní cíl je udržet nulu vzadu, zaměstnat je útočením, aby se museli věnovat jen obraně, a unavit je, aby neměli čas a sílu chodit dopředu. Odveta bude hlavně o nás, abychom na soupeře nastoupili a drželi je jen na jejich obranné polovině.

Jak snášíte panující vedra?

Nic příjemného. Doufám, že horší bude výheň pro soupeře, který snad bude muset hodně běhat bez míče, což je vysilující. Nic zvláštního se dělat nedá, jen do sebe dostat minerály a dodržovat pitný režim. Snad bude i pauza na pití.

Reklama

Související témata: