Hlavní obsah

Sparta - Subotica 2:1Obrat se nenaplnil. Letenští po roce znovu bleskově končí na srbském štítu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Šural 1 : 0
66. Plavšič 2 : 0
75. Čečarič (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Přece jen podruhé vstoupili do téže řeky. Fotbalisté pražské Sparty sice v odvetě 2. předkola Evropské ligy porazili průměrnou srbskou Suboticu 2:1, jenže po ostudné úvodní porážce 0:2 v Novém Sadu hned na startu pohárové pouti končí. Stejně jako loni, kdy je z Evropy vykázala Crvená zvezda Bělehrad. Zápas měl dost divoký průběh, ke konci druhé půle vnikli na hřiště letenští fanoušci, a tak Spartu navrch čeká mastná pokuta. S Bröndby Kodaň si v dalším předkole zahraje Spartak...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Subotica snížila v zápase proti Spartě z pokutového kopu.

Článek
Fotogalerie

Poprvé v sezoně i s kapitánem Šuralem v základní sestavě nastoupila Sparta k odvracení hrozící blamáže. Od samého začátku bylo patrné, že Subotica se přijela zakopat před vlastní vápno a těžit z dvoubrankového náskoku. Smrsknout se mohl hned v 5. minutě, kdy Stanciu netradičně hlavou po Plavšičově centru trefil břevno.

Hosté číhali na brejky a Letenští se museli obrnit trpělivostí, protože inkasovaný gól už by byl osudový. Srbská hráz nebyla zdaleka skálopevná a v 18. minutě Tetteh po Costově centru trefil hlavou pro změnu tyč. Šuralovu hlavičku pak skvěle vytáhl brankář Perič.

Již za dvacet minut tak mohla být ztráta smazána, jenže nebyla.

Úvodní tlak však efekt přece jen přinesl. Díky kapitánovi. Plavšičův centr si našel Šural a levačkou v pádu rozvlnil síť.

Všechny na hřišti pak vyděsil srbský stoper Čalasan. Srazil se hlavou s Costou a byl evidentně grogy. Začal se přetahovat s maséry, ale po chvíli tahanic byl přece jen vystřídán.

Sparta neustávala v náporu, další šance nevyužili Stanciu a Tetteh. A hned v nástupu do druhé půle ani Chipciu a znovu Tetteh. Šural se po rohu trefil hlavou podruhé, rozhodčí mu ovšem odpískal faul a gól neuznal, což domácí zchladilo a kouče Ščasného přímo vytočilo.

Druhá branka záhy přece jen přišla. V 66. minutě se po Frýdkově centru prosadil Plavšič. Účty se Spartakem tak srovnal jeho bývalý hráč...

Jenže trest za odfláknutý první zápas se přece jen dostavil. Radakovič ve vápně postrčil Djeniče a rumunský sudí promptně nařídil penaltu, kterou Čečarič proměnil. A jelikož srbský střelec vyprovokoval sparťanské fanoušky, ti během chvilky vtrhli na trávník a zavařili svému týmu ještě víc.

Zápas byl přerušen a po jeho zahájení musela Sparta vstřelit další dva góly. Roli jí trochu usnadnilo Marčičovo vyloučení. Zázrak už ovšem nesvedla, po zápase byl ještě vyloučen Šural.

Přesto diváci odměnili mužstvo potleskem.

Odveta 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Sparta Praha - Spartak Subotica 2:1 (1:0)
Branky: 29. Šural, 66. Plavšič - 75. z pen. Čečarič. Rozhodčí: Coltescu - Avram, Orbulet (všichni Rum.). ŽK: Kanga, Plavšič, Šural, Chipciu, Tetteh - Marčič, Djenič, Perič. ČK: 90.+8 Šural - 81. Marčič. Diváci: 12 067. První zápas 0:2, postupuje Subotica.
Sparta: Nita - Chipciu (90. Štetina), Radakovič, Kaya, Costa (85. Vatajelu) - Stanciu, Frýdek, Kanga, Plavšič - Šural, Tetteh. Trenér: Ščasný.
Subotica: Perič - Tekijaški, Kerkez, Čalasan (36. Marčič), Vukčevič - Jočič, Šimura - Djuričin (55. Djenič), Glavčič, Savkovič - Čečarič (90. Torbica). Trenér: Gačinovič.

Reklama

Související témata: