Hlavní obsah

Chuligáni Sparty vnikli na hřiště, pořadatelé před nimi couvali. Máme velký problém, zní z Letné

Praha
Aktualizováno

Fanoušci fotbalistů Sparty přerušili odvetu 2. předkola Evropské ligy se Suboticou, poté co v 76. minutě za stavu 2:1 pro domácí tým vtrhli na hřiště. Zůstali však u rohového praporku, po dvou minutách se po domluvě sparťanského kapitána Josefa Šurala vrátili na tribunu a zápas po pětiminutové pauze pokračoval. "Situace je na zhodnocení bezpečnostními odborníky, kteří hned začali studovat záznamy z kamerových systémů. Vylučuji však, že bychom jako klub situaci podcenili," ujišťuje mluvčí Ondřej Kasík.

Vyjádření Sparty k vběhnutí fanoušků na hřiště během utkáníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nepokoje fanoušků vyvolala penalta, po které hosté snížili na 1:2. Autor gólu Bojan Cecarič navíc běžel slavit přímo před tvrdé jádro fanoušků Sparty, kteří ho zasypali kelímky s pivem. Následně seběhli z horních pater tribuny ke hřišti a v jeho rohu prolomili bariéru.

Malý počet pořadatelů před nimi musel couvat a dával hráčům najevo, ať opustí hrací plochu. Sudí po chvíli dal pokyn, aby se hráči uchýlili ke střídačkám, ale Šuralovi se mezitím podařilo fanoušky přesvědčit k návratu do hlediště.

I tak lze čekat, že Sparta dostane od disciplinární komise UEFA přísný trest. Hrozí i uzavření části či celého stadiónu. "Směrem k UEFA samozřejmě máme velký problém. Počkáme na zprávu delegáta, není však pochyby, že s námi bude zahájeno disciplinární řízení. Za poslední dva roky bylo vůči nám vedeno hned několikrát, což nám situaci nezlehčí," poukazuje mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Naznačuje, že Sparta nejspíš požene k zopdovědnosti výtržníky, pokud zjistí jejich totožnost. "Na základě vyhodnocení kamerových systémů budeme zvažovat další konkrétní kroky. Zatím nedokážu říci, jaké budou," říká Kasík.

Reklama

Související témata: