Hlavní obsah

Plašil dovezl do Edenu nejen své Bordeaux, ale také sparťana Mavubu

Praha

Evropská liga startuje a sešívaní jsou podruhé za sebou na jejím startu. Fotbalisté pražské Slavie sice bojují s rozsáhlou marodkou, na druhou stranu jsou před premiérou ve skupině proti Girondins Bordeaux v dobrém rozpoložení. Domácí soutěž vedou a věří, že proti francouzskému favoritovi zabodují. Fanoušci se mohou těšit také na českého internacionála Jaroslava Plašila v dresu hostujícího týmu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalý sparťanský fotbalista Rio Mavuba (vlevo) se zdraví s hráči Bordeaux na tréninku v Edenu.

Článek
Fotogalerie

Sparťan si posvítí na sešívané. Kdo si během tréninku Bordeaux všiml u hřiště stojícího menšího chlapíka s velkým žlutým batohem, musel mu být povědomý. A nespletl se. Po slávistickém stadiónu se prochází Rio Mavuba, ještě nedávno sparťan.

Pro francouzského internacionála byla štace v rudém dresu poslední v kariéře. Koncem srpna rozvázal na Letné smlouvu a s fotbalem skončil. Dal se do služeb televize RMC Sport a jeden z jeho prvních úkolů ho zavedl rovnou do Edenu, kde si sám pražské derby nikdy nezahrál.

Fotbalista, který se narodil na lodi v mezinárodních vodách na moři, je odchovancem Bordeaux a s členy realizačního týmu se vřele vítal.

Pro Girondins je ovšem samozřejmě mnohem důležitější český internacionál Jaroslav Plašil. „V lize jsme předposlední. Věřím však, že postavení v tabulce nebude mít na zápas v Praze vliv. Pohárová soutěž je něco úplně jiného než liga. Máme kádr, který má na to hrát dvě, tři soutěže. Doufám, že na hřišti to bude vidět," těší se Plašil.

Není úplně jisté, zda nastoupí v základní sestavě. „Jaro je pro nás moc důležitý. Potřebuje i naši ochranu, zatím hrál od začátku sezóny všechny zápasy," poukazuje na adresu 36letého mazáka trenér Eric Bedouet.

Sešívaní si na favorita věří

V bodový zisk ovšem doufá i domácí Slavia. „Jsem rád, že začínáme doma s Bordeaux. První zápas hodně napoví o ambicích. Je lepší hrát s největšími favority na úvod. V minulé sezóně skončili ve Francii šestí, je to špičkový tým. Sezónu teď odstartovali hůře, mají své problémy a je výhoda začínat právě s nimi," věří trenér Jindřich Trpišovský.

Na marodce má Škodu, Jugase, Sýkoru, Deliho, Hromadu, Olayinku a Van Burena, z posledního duelu na Slovácku jsou pokopaní také Coufal a Traoré.

Zápas v Edenu začne ve čtvrtek ve 21:00. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: