Hlavní obsah

Slavia podle bookmakerů i sázkařů s Bordeaux vyhraje, Jablonec v Rennes padne

Praha

Pohárová ruleta se roztáčí. Po Plzni vstoupí na scénu i další dva čeští zástupci. Ve fotbalové Evropské lize se představí Jablonec na půdě Rennes a Slavia v Edenu přivítá Bordeaux. Vyhlídky sešívaných jsou poměrně solidní, v tříbodové vítězství věří jak bookmakeři (2,3:1), tak i 65 % sázkařů. Naopak Jablonec si o něčem podobném může nechat jenom zdát, na jeho výhru je aktuálně kurz 8:1, navíc tuto variantu si na tiket zvolilo pouhé 1 % sázkařů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil ze Slavie během loňské pohárové bitvy s Villarrealem.

Článek

Jablonec coby pohárového nováčka čekají ve skupině K těžké boje. V konfrontaci s Dynamem Kyjev (2,05:1), FK Astana (6,5:1) a zmíněným Rennes (2,5:1) můžou svěřenci kouče Rady jen překvapit. Podle bookmakerů skončí ve čtyřčlenné tabulce poslední. Severočeši mají nejvyšší kurz na výhru skupiny (20:1) i umístění do druhého místa (4,5:1).

Šance sešívaných jsou naproti tomu solidní. Skupině C bude podle všeho dominovat Zenit Petrohrad (2,05:1), na druhé postupové místo už ale mohou pomýšlet všechny zbývající týmy včetně Slavie (6,7:1). Právě konfrontace s Bordeaux (4:1) a Kodaní (7,5:1) bude pro setrvání i v jarní fázi soutěže rozhodující.

Nezkušený Jablonec, ambiciózní Slavia

„Jablonec má pohárově nezkušené mužstvo a evropská soutěž může na řadu hráčů zapůsobit jako rána do zdi. V lize má tým potíže hlavně v defenzivě, což není zrovna ideální, jsem tedy docela zvědavý, jak Petr Rada své hráče na tuto, pro většinu v týmu novou situaci, připraví. V Rennes každopádně Severočeši spíše než o body hrají o sebevědomí," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

"Slavia je v trochu jiné situaci, ambiciózní klub bude chtít postoupit, což na hráče vytváří tlak. Kouč Trpišovský každopádně dostane jasnou zpětnou vazbu, s kterým z hráčů se dá při ambicích na Ligu mistrů v evropském kontextu počítat, a pro koho už je to za hranou. Skupina je v tomto směru optimální, Bordeaux je v lize předposlední, hoří hlavně v obraně, takže by Slavia mohla zabodovat naplno," věří Hanák.

Hlavním favoritem nadcházejícího ročníku Evropské ligy je podle bookmakerů Chelsea (4:1), následují Arsenal (9:1) a Sevilla (12:1). Na Slavii si skalní fanoušci mohou vsadit v kurzu 200:1 a na Jablonec dokonce 600:1.

Reklama

Související témata: