Hlavní obsah

Jablonec půjde na Rennes i s Trávníkem. Je v pořádku, potvrdil Rada

Jablonec

Dobrá zpráva pro Jablonec před dnešním zápasem s Rennes o premiérovou výhru v Evropské lize. Režisér zelenobílé hry Michal Trávník může nastoupit. „Je v pořádku a připravený," potvrdil trenér Petr Rada. Důležitému článku severočeského týmu v posledním ligovém zápase se Spartou křuplo v koleni, vážnější komplikace ho minuly. „Je to pro nás klíčový hráč, na Spartě znovu podal kvalitní výkon, a nakonec i v Rennes dal gól," vzpomenul Rada smolnou úvodní prohru 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník z Jablonce

Článek

„Má dobrou kopací techniku, budu dělat všechno pro to, aby mi tentokrát gól nedal," je si vědom nebezpečí český gólman chytající za českého soupeře Tomáš Koubek. Nikdo však netušil, zda brankář národního týmu bude v nominaci Rennes k utkání v Jablonci. „O víkendu se mu přihodila malá chybička, tak uvidíme, jak na to zareagují," prozradil kapitán domácích Tomáš Hübschman.

Jablonec zatím v Evropské lize sklízí chválu za předvedené výkony, ale na premiérové tři body pořád čeká. Proti celku z Bretaně má předposlední šanci. „Víme, že máme jen dva body a bude těžké postoupit, výhra je pro nás důležitá," burcoval jeden z tahounů týmu Vladimir Jovovič.

„Podle mě je Rennes nejsilnější mužstvo ve skupině. Moc nerozumím tomu, jak je možné, že uhráli tak málo bodů. Mají výborné hráče, ale nedokázali to asi zvládnout jako tým," řekl o soupeři černohorský reprezentant.

Až dnes v mrazivém večeru na Střelnici s parťáky nastoupí, bude už vědět, zda ještě budou bojovat o postup. Už o čtyři hodiny dříve se totiž kvůli časovému posunu utká doma Astana s Dynamem Kyjev a český tým potřebuje k zachování naděje nutně triumf Kazachů.

„Ať to dopadne, jak chce, na naší motivaci to žádný vliv mít nebude. Jdeme za třemi body, i když třeba nebudeme mít už šanci," slíbil Hübschman.

Reklama

Související témata: