Hlavní obsah

Fanoušci Zenitu zatopili pod kotlem. Hráče efektně doprovodili na stadion

Petrohrad/Praha

Fanatičtí fanoušci Zenitu Petrohrad si pro hráče svého týmu připravili pořádné překvapení. K odvetnému utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul je doprovodila efektní pyroshow. Cestu ke stadionu lemovaly hořící pochodně, které měly hráčům dodat odvahu k zvrácení nepříznivého výsledku 0:1 z prvního duelu. Povedlo se. Vyhecovaný Zenit doma zdolal Istanbul 3:1 a slaví postup mezi nejlepších šestnáct týmů.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Fanoušci Zenitu netradiční formou hecovali hráče před odvetným utkáním Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul.

Článek

Zenit v Istanbulu prohrál 0:1. Vzhledem k tomu, že na hřišti soupeře nedokázal vsítit branku, před domácími diváky čekal hráče petrohradského klubu nelehký úkol.

Trasa autobusu s fotbalisty byla dopředu známá a fanoušci si na cestu podél vozovky připravili řetěz římských světlic. Pekelná atmosféra měla hráčům připomenout důležitost čtvrteční odvety.

Jestli měla světelná show v hráčích probudit touhu dosáhnout fotbalové slávy, povedlo se to. Už po čtyřech minutách se trefil domácí Magomed Ozdojev. A po brance Sardara Azmouna to bylo už 2:0 pro Zenit. Jenže do závěru poločasu snížil turecký Mehmet Topal.

Jeho gól nakonec Fenerbahce na postup nestačil. V druhé půli se znovu prosadil Azmoun a Zenit si postup v závěru už pohlídal. V osmifinále narazí na španělský Villarreal.

Reklama

Související témata: