Hlavní obsah

Arsenal obvolává fanoušky. Nabízí vstupenky na finále Evropské ligy v Baku, o které není zájem

Londýn/Praha

Kontroverze ohledně vstupenek na finálové zápasy Evropské ligy a Ligy mistrů neberou konce. Zdá se, že obě rozhodující střetnutí se budou hrát pro všechny možné, jen ne pro anglické fanoušky zúčastněných klubů. Situace došla tak daleko, že příznivci Arsenalu utkání v Baku jednoduše bojkotují. Přidělené vstupenky totiž stále leží na pokladnách a nikdo o ně nemá zájem. Klub dokonce obvolává držitele permanentek a neprodané lístky jim nabízí.

Foto: Sport.cz

Olympijský stadion v Baku bude hostit finálový zápas Evropské ligy mezi Arsenalem a Chelsea.

Článek

Arsenal dostal na finále EL k dispozici 6000 vstupenek. Ještě před čtrnácti dny si představitelé klubu stěžovali, že vzhledem k celkové kapacitě 68 000 míst je přidělený počet lístků výsměchem a že budou mít obrovské problémy mezi fanoušky omezený počet spravedlivě rozdělit. Jenže vše je teď, zdá se, úplně jinak.

Stadion v ázerbájdžánském Baku, který je od Londýna vzdálen téměř 5 000 kilometrů, je pro fanoušky natolik neatraktivní destinací, že Arsenal se přidělených vstupenek nemůže zbavit. Proto, aby klub odvrátil faux pas, obvolává své příznivce a snaží se je přesvědčit ke koupi lístků. Jenže i kdyby fanoušci k nákupu svolili, je tu další překážka. Na finále se nemají jak dostat.

Cesta automobilem, nebo vlakem nepřichází v úvahu. A komické rozhodnutí o místu konání umocňuje fakt, že mezi Baku a Londýnem neexistuje přímé letecké spojení. Situace ohledně neprodaných vstupenek má být obdobná i u druhého finalisty Chelsea. Podle dostupných informací chybí necelý týden před zápasem oběma klubům prodat něco málo přes polovinu přidělených lístků.

„Myslel jsem si, že si dělají legraci," nechal se pro deník Sun slyšet jeden z držitelů permanentky, kterému volali zástupci Arsenalu. „Já to nedávám za vinu Arsenalu, toto je jednoznačně chyba asociace UEFA, když vyberou stadion pro finále a teprve potom začnou řešit, jak se tam fanoušci klubů mají dostat," má příznivec Gunners zcela jasno o tom, kdo za vzniklou situaci může.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 46. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen