Hlavní obsah

Plzeň neskládá zbraně. Budeme se bít, slibují Vrbovi hoši

PRAHA

V Praze uhráli fotbalisté Plzně s Besiktasem remízu 1:1, ale k odvetě třetího předkola Evropské ligy do Turecka rozhodně neodletěli s poraženeckou náladou. „Není se čeho bát, náš postup určitě není z oblasti snů. Třeba překvapíme,“ shodují se svěřenci kouče Pavla Vrby. Na pohárovou Evropu si Plzeň musela počkat dlouhých 39 let a že by se s ní teď po dvou zápasech rozloučila, s tím se nikdo nechce předem smířit.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Jan Rezek by měl táhnout ofenzívu Plzně i v Turecku.

Článek

„Můžeme překvapit,“ řekl trenér Pavel Vrba. „Když budeme hrát jako první půli v Praze, jsem schopni odehrát dobrý zápas. K postupu musíme vstřelit gól, ale výsledek 1:1 je do odvety hratelný. A dává nám docela dost šancí,“ neztrácel optimismus.

Do Istanbulu odletěl kompletní tým a pokud se nestane něco neočekávaného, měla by nastoupit stejná sestava, jako v prvním zápase. Zranění stále nepustí na trávník útočníka Bakoše, takže na hrotu by měl operovat zřejmě Rezek.

Horváth má Turecko pořád dobře v paměti

A Vrba znovu doufá, že výbornou formu z úvodu sezóny opět potvrdí špílmachr Pavel Horváth, který má s Tureckem osobní zkušenosti. Od jeho půlroční anabáze v Galatasaray sice uplynulo už devět let, přesto má atmosféru z tureckých stadiónů stále dobře v paměti.

„Turci jsou divočáci. Fandí skvěle, ale taky to dokáží soupeři pěkně znepříjemnit, vždycky je tam z jejich strany nenávist. Doufám, že se z toho prostředí nepoděláme a zápas odehrajeme tak, abychom se byli schopni rvát o postup,“ uvedl Horváth.

Ani on nevidí postup Západočechů jako nereálný. „Výsledek z prvního zápas není kdovíjaký, ale určitou šanci nám dává. Důležité je, že je o co hrát a myslím, že postup je pořád otevřený. Třeba nás hráči Besiktase zase trochu podcení a může se stát, že dáme rychlý gól, který by nám hodně pomohl,“ zamýšlel se kapitán Plzně.

„Je to pořád padesát na padesát. Když předvedeme výkon, jako na Letné, můžeme klidně postoupit,“ doplnil stoper David Bystroň.

Trenér Vrba očekává plný dům, stadión Inönü s kapacitou 32 086 diváků by měl být vyprodaný. „Třicet tisíc lidí tam přišlo už na druhé předkolo, kdy hráli s týmem z Faerských ostrovů. Čeká nás prostředí, se kterým s v našich poměrech nesetkáme,“ věděl kouč Plzně.

Trenér neočekává, že by už v odvetě nastoupil v základní sestavě Španěl Guti, jehož Besiktas získal před pár dny jako hvězd první velikosti z Realu Madrid. „Je tam teprve týden a s mužstvem má odtrénováno čtyři, možná pět tréninků,“ tvrdil Vrba.

Reklama

Související témata: