Hlavní obsah

Někteří hráči Tottenhamu si dle Mourinha zavřeli dveře do základu

Antverpy

Trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho byl z nečekané porážky 0:1 v Antverpách ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy velmi zklamaný. Portugalský kouč dal šanci hráčům širšího kádru a někteří si podle něj výkonem v Belgii zavřeli dveře do základní sestavy.

Foto: Clive Rose, Reuters

Šokovaný trenér Tottenhamu Jose Mourinho.

Článek

Mourinho pro duel v Antverpách udělal oproti pondělnímu vítězství 1:0 nad Burnley v Premier League devět změn v sestavě. Tottenham ale od 30. minuty prohrával po chybě obránce Bena Daviese, a sedmapadesátiletý Portugalec proto už o přestávce sáhl ke střídání Dele Alliho, Stevena Bergwijna, Giovaniho lo Celsa a Carlose Viníciuse.

"Všech pět střídání jsem nevyužil jen proto, protože jsem se bál ještě velmi dlouhé druhé půle," citovala Mourinha agentura Reuters. "Ale nejradši bych o přestávce vystřídal všech jedenáct hráčů," přidal bývalý kouč Porta, Chelsea, Realu Madrid, Manchesteru United nebo Interu Milán.

Mourinho přiznal, že výkon hráčů širšího kádru ho nepříjemně překvapil. "Máme široký kádr a spoustu kvalitních fotbalistů. A myslím, že každý z hráčů si zaslouží šanci a je moje povinnost jim ji dát. Ale oni zase mají povinnost tu šanci chytit oběma rukama a říct si o další. Zápas v Antverpách mi ale do budoucna výběr sestavy velmi usnadnil," prohlásil.

Tottenham proti Antverpám nenavázal na úvodní vítězství 3:0 nad Lincem a v tabulce skupiny J má stejně jako rakouský celek tři body. První jsou Antverpy s plným počtem šesti bodů, poslední Razgrad, kde minulý týden skončil český trenér Pavel Vrba, zatím nebodoval.

Reklama

Související témata: