Hlavní obsah

Risk s žolíkem? Hancko si po tréninku řekne sám, avizuje Kotal

Vyfasovali atraktivní skupinu, která by pro ně za normální situace byla zážitkem po všech stránkách. Vlivem pandemie však mají fotbalisté pražské Sparty velké starosti nejen s kvalitními soupeři, na něž ve skupině Evropské ligy narazili. Do Glasgow dorazili hned bez osmi hráčů. „Celá atmosféra je atypická... Musíme se s tím ale vyrovnat, jiná možnost ani není,“ kaboní se trenér Václav Kotal před čtvrtečním duelem v Celtic Parku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Václav Kotal během utkání s Jabloncem.

Článek

Pokud jde o kádr, dobrých zpráv je stále míň a míň. Vrací se aspoň Ladislav Krejčí mladší, který byl proti Lille vyloučen. Do Skotska se pak vypravil také Dávid Hancko. Klíčový stoper jarního letenského vzestupu zatím celou novou sezonu promarodil. Je tedy otazníkem, zda jít do rizika a nasadit ho rovnou proti Celtiku.

„Jsme domluveni, že se vyjádří po večerním tréninku," avizuje trenér Václav Kotal.

Jeho tým zatím nebodoval, Celtic uhrál jednu remízu. Vzájemný duel je pro oba soupeře klíčový, aby měli ve druhé části skupiny ještě o co hrát.

„Samozřejmě víme, že už musíme bodovat. Věřím, že si to snad uvědomují také všichni hráči. Doufám, že podáme lepší výkon než na AC Milán," říká letenský kouč.

Nejpřijatelnější soupeř?

Žádný český tým ovšem v Celtic Parku ještě nevyhrál...

„Určitě si chceme napravit reputaci po dvou porážkách, být tady úspěšní," zdůrazňuje Kotal.

Celtic byl nasazen do prvního koše, nicméně trenér Sparty po losu konstatoval, že v nabité skupině by měl být paradoxně nejhratelnější.

Skoty samozřejmě zajímá, zda si za svými slovy i před vzájemnou konfrontací stojí.

„Vycházím ze skutečnosti, že AC Milán vede italskou ligu a Lille vedlo francouzskou. Proto by měl být Celtic přece jen hratelnější. Samozřejmě uznáváme kvality obou glasgowských klubů. Celtic pečlivě sledujeme, hraje velmi dobře. Znovu nás nečeká nic lehkého," přemítá Kotal.

Reklama