Hlavní obsah

Máma Lingra kárala, že málo střílí. Tak šajtlí pověsil balon do šibenice

Praha

První trefu v dresu pražské Slavie si velice pravděpodobně bude pamatovat do konce kariéry. Ondřej Lingr totiž na střelecký zápis po letním přestupu do Edenu čekal až do čtvrtečního duelu Evropské ligy na půdě Nice. Jeho nechytatelná rána zajistila Slavii na dlouhé minuty vedení a velmi pravděpodobně bude hitem televizních zpravodajství.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Slávista Ondřej Lingr (vpravo) oslavuje svoji trefu proti Nice. Gratuluje mu spoluhráč Jan Kuchta.

Článek

„Já si myslel, že Ondrova rána letí pět metrů nad branku," smál se po utkání Ondřej Kolář, brankář Pražanů. A asi nebyl jediný, kdo si v první chvíli nad zakončením dvaadvacetiletého záložníka posteskl. Jenže balon vypuštěný ve čtrnácté minutě z kopačky bývalého hráče Karviné zapadl k úžasu všech na trávníku do šibenice.

„Nikdy na tenhle gól nezapomenu. Je to neuvěřitelné," rozplýval se Lingr v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi. „Mamka, s kterou jsem mluvil před zápasem, mi do telefonu říkala, že málo střílím. Tak jsem vzal situaci na sebe a vyšlo to krásně. Ten gól je i pro mámu," usmíval se šťastný střelec výstavní trefy.

Balon si navedl z vlastní poloviny hřiště až k pokutovému území soupeře. „Já měl v hlavě okamžitě myšlenku, že půjdu sám. Měl jsem dobrou kontrolu prostoru, potáhl jsem si balon. Kuchta na mě volal, ať mu balon hodím, ale byl jsem v dobré pozici. A balon mi parádně sednul," popisoval Lingr gólový zápis.

„Byl to výstavní gól," chválil mladého záložníka trenér Pražanů Jindřich Trpišovský. „Líbila se mi jeho akce, protože nezmatkoval. Nehodil balon někam do strany. Natočil se po převzetí míče k brance soupeře, byl přímočarý. Jeho práce s prostorem a navedení míče byly skvělé," vyzdvihl odvahu mladého záložníka Trpišovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články