Hlavní obsah

Veterán Kovář vychytal nulu, utěšil nešťastného Vágnera a už myslí na Gunners

Brno

Nebylo zbytí, do brány musel. Mladý slávistický gólman Matyáš Vágner opouštěl hřiště v slzách, takže o sedmnáct let staršímu Přemyslu Kovářovi nezbylo, než ho alespoň trochu utěšit a pak se postavit mezi tyče místo něho. „Nejspíš jsem to přivolal. Když jsme odcházeli z šatny, navlékl jsem na sebe dres. Ale to jen proto, že jsem měl trochu obavy, aby mi na lavičce nebyla zima,“ trochu zlehčoval Kovář moment, kdy na střídačce Pražanů příliš veselo nebylo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Přemysl Kovář.

Článek

Vágner si v epilogu k 25. kolu v Brně vykoledoval v druhém ligovém utkání v kariéře červenou, takže mezi tyče musel brankářský veterán. Kovář přitom mezi nimi stál naposledy v červenci loňského roku v nadstavbě proti Liberci.

„Náhradní gólman musí být vždy připravený, že se může něco stát a počítat s tím, že půjde na hřiště," nijak ho neiritovala dlouhá pauza, kdy nechytal. Dokonce stačil Vágnerovi poskytnout slova útěchy.

„Musel jsem ho povzbudit, protože vyloučení ho obrovsky mrzelo. Není divu, když je teprve na začátku kariéry a chytal teprve druhý ligový zápas v životě. Nemám obavy, že by ho vyloučení nějak poznamenalo a na jeho výkonech se odrazilo. Matyáš to má v hlavě srovnané, povzbuzení ale potřeboval."

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Slavie Matyáš Wágner (vlevo) fauluje Jana Hladíka z Brna. Po tomto zákroku byl Wágner vyloučen.

Role náhradníka se Kovář zhostil na výtečnou, předvedl pár parádních zákroků, měl i trochu štěstí, když za něho v poslední chvíli zaskočil Zima. Nakonec udržel čisté konto a pomohl tak Slavii k remíze a překonání rekordu v počtu ligových zápasů bez prohry.

„Bod brát musíme, i když remíza je pro nás samozřejmě málo. Musíme ale brát v potaz, že jsme hráli sedmdesát minut v oslabení. Byl to od nás bojovný a týmový výkon, kluci se přes náročný program, který měla většina z nich za sebou, se situací vypořádali," chválil spoluhráče.

„V sestavě došlo k řadě změn, ale každý udělal pro vítězství maximum. Škoda jen, že jsme některou z příležitostí neproměnili," přece jen Kovář litoval, že návrat mezi tyče neoslavil výhrou.

Pro sebevědomí mužstva by byla vítaná. Zvlášť před cestou k prvnímu čtvrtfinále Evropské ligy do Londýna proti Arsenalu.

I Kovář tuší, že i on je v trochu jiné situaci než v předchozích pohárových dějstvích. Brankářská jednička Slavie Ondřej Kolář sice po vážném zranění v duelu s Rangers už s tréninkem začal, ale jeho start ve čtvrtečním střetnutí je hodně nejistý.

„Do zápasu s Arsenalem se toho může stát ještě spousta. Uvidíme, jak na tom všichni budou a pak už bude záležet jen na trenérech. Oni rozhodnou a ukážou na toho, kdo bude chytat. Je to jednoduché, do brány půjde ten, kdo bude dávat týmu největší šance na úspěch," nenechává se Kovář nijak stresovat tím, že na Slavii i na něho čeká hodně nabitý a náročný týden vyplněný duelem s Gunners a poté hned v neděli derby se Spartou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: