Hlavní obsah

Jablonci generálka na kvalikaci se Celtikem nevyšla. To se nesmí opakovat, hřímal Rada

Mladá Boleslav

Generálka na čtvrteční kvalifikační konfrontaci o Evropskou ligu jabloneckým fotbalistům vůbec nevyšla. „A to věděli o Mladé Boleslavi všechno. Byl jsem se před týdnem podívat v Plzni, takže hráči měli informace z první ruky,“ byl pořádně nazlobený kouč Severočechů Petr Rada po tříbrankovém výprasku, který si jeho tým z duelu druhého ligového kola v městě automobilů odvezl. „Před utkáním se Celtikem Glasgow skutečně nic příjemného,“ bylo mu jasné, že s podobným výkonem by jeho svěřenci na evropské scéně vyhořeli, jakmile by na ni vstoupili.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Jan Hanuš z Jablonce a střelec druhého gólu Milan Škoda z Boleslavi.

Článek

Radův asistent Zdeněk Klucký se byl totiž podívat na vystoupení Celtiku v kvalifikačním duelu o Ligu mistrů s dánským Midtjyllandem a přivezl varovné zprávy.

„Celtic sice 2. předkolo Ligy mistrů nezvládl, takže zamířil do Evropské ligy, ale má daleko silnější mužstvo než v loňské sezoně," referoval trenérovi.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Trenér Celtiku Glasgow Ange Postecoglou (uprostřed)

„Takže musíme na nevydařené vystoupení v Mladé Boleslavi rychle zapomenout. Jde o jiného soupeře a jinou soutěž, proto se musíme na Celtic zkoncentrovat a podat úplně jiný výkon," věří jablonecký kouč, že ligová lekce v Mladé Boleslavi poslouží k procitnutí.

„Hlavně si musíme říct a probrat, co kdo udělal špatně. V Mladé Boleslavi jsme se dopouštěli hloupých chyb, které nás položily. Přitom prvních deset minut jsme hráli my, měli jsme i první velkou šanci, jenže inkasovaná branka nás nalomila a jakmile jsme za tři minuty dostali druhou, definitivně jsme se položili," přidával se k trenérovi jeden z nejzkušenějších jabloneckých hráčů Jan Krob.

„Pak už na hřišti existoval pouze jeden mančaft. V posledních pětadvaceti minutách to byla v našem podání už křeč. Jen díky Hanušovi jsme nedostali ještě další tři góly. Ve čtvrtek to ale bude úplně jiný zápas, který musíme zvládnout," byl i on přesvědčený, že proti Celtiku vyrukuje jiný Jablonec.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Martinec z Jablonce a Milan Škoda z Boleslavi.

„Hlavně výkon z první půle se nesmí opakovat. Oba góly jsme si dali prakticky sami. Scházel pohyb, pozdě jsme soupeřovy hráče dostupovali, příliš jsme se stahovali a reagovali pozdě. Nebylo to jen o pravé straně sestavy, ale o celém mužstvu," vyčítal trenér Rada svým svěřencům, že nenavázali na výkon v úvodním podzimním kole proti Ostravě.

„Prohráli jsme zaslouženě po ustrašeném výkonu bez sebevědomí a odvahy. To se nesmí proti Celtiku opakoval," hřímal po prohře v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: