Hlavní obsah

Dvě skvostné přihrávky s Rangers! Hložek ale dál čeká na velký zápas i gól

Dlouho se o něm mluví jako o velkém talentu, slabší výkony se omlouvají přílišným mládím. Jenže útočníkovi Sparty Adamu Hložkovi bylo v létě 19 let. Tedy věk, ve kterém velcí hráči už rozhodovali těžké zápasy. Hložek v nové sezoně na velký gól i výkon čeká. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti skotským Glasgow Rangers měl další možnost. Povedlo se?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha

Článek
Fotogalerie

Odpověď zní: Nezahrál špatně, zkraje druhé půle připravil cizelérsky pro spoluhráče dvě obrovské šance. Jenže velký výkon vypadá přece jen jinak. Hložkovi je mnohými vyčítáno, že se prosazuje spíš proti slabším soupeřům. Do střetu s Rangers se trefil proti Liberci, který se potácí dole v tabulce, proti poslední Karviné, a s nováčkem z Hradcem Králové. Silní protivníci? Monako, Plzeň, kvalifikace s Belgií a Jablonec nic. Respektive dvě asistence a pár solidních momentů.

S Rangers? Prvních pětadvacet minut nebyl ve hře. Stejně jako celá Sparta. Hledal si místo před stopery, sbíhal si i do stran. Marně. Nebezpečnou akci nevykouzlil. Do přestávky pak zaujal zasekávačkou v pokutovém území a následnou sraženou přihrávkou. Běhal většinou bez míče, víc vidět byl parťák na hrotu Martin Minčev, který se zjevil v jedné šanci.

Druhý poločas to bylo jiné kafe. Hned v jeho úvodu nehamounil a připravil tutovku pro Peška. Vzápětí vyslal pohotově do úniku Haraslína. Další parádu nebo nebezpečnou střelu nepřidal. Krátce před koncem zápasu si řekl o vystřídání. Prorazí Hložek naplno v nedělním derby se Slavií?

Reklama

Související témata: