Hlavní obsah

UEFA v pátek zahájí prodej vstupenek na Superpohár v Edenu

Evropská fotbalová unie UEFA zahájí v pátek v poledne na svých webových stránkách internetový prodej vstupenek na srpnové utkání Superpoháru mezi vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov a Evropské ligy Chelsea, který bude hostit pražská Eden Aréna. Zájemci se mohou registrovat do 5. července, vzhledem k očekávanému obrovskému zájmu fanoušků bude UEFA majitele lístků losovat.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Arjen Robben, autor vítězné trefy Bayernu ve finále Ligy mistrů.

Článek

Přesný počet vstupenek, který dá UEFA do prodeje, ještě není známý, mělo by to ale být přibližně 1500. Jde o jediný způsob, jak mohou čeští fanoušci získat vstupenky na Superpohár.

Většinu kapacity stadiónu si rozdělí oba zúčastněné kluby Bayern a Chelsea, několik tisícovek lístků si ponechá UEFA pro své potřeby. Kapacita Eden Arény pro Superpohár bude 20 100 míst.

Ceny vstupenek se budou pohybovat ve třech relacích. Nejlevnější budou za 50 eur (asi 1300 korun), střední kategorie se bude prodávat za 90 eur (2300 korun) a nejdražší za 130 eur (3300 korun). UEFA navíc k cenám účtuje ještě manipulační poplatek, který pro zájemce z České republiky činí 10 eur (250 korun).

Každý individuální žadatel si může objednat pouze dvě vstupenky. Podle webu Fotbalové asociace ČR nezáleží, zda si lístek zarezervuje v první nebo až poslední den prodeje. O majitelích vstupenek poté rozhodne los.

Zápas se bude hrát v Edenu 30. srpna a půjde o reprízu loňského finále Ligy mistrů. V dresu Chelsea nastoupí český brankář Petr Čech.

Reklama