Hlavní obsah

Liberec chtěl udeřit ze standardky, nakonec jí sám podlehl a bude doufat v zázrak

Liberec

Plichta by byla zlatá. Jenže fotbalisté Liberce na ni v prvním ostrém jarním testu nedosáhli a gólem minutu před koncem Alkmaaru podlehli 0:1. „Naše šance na postup se pochopitelně zmenšily. Věřím však, že v Alkmaaru jsme ještě schopni zabojovat a třeba se i poprat o postup,“ neskládá trenér Jaroslav Šilhavý před odvetou úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy zbraně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný liberecký obránce Radoslav Kováč na konci zápasu s Alkmaarem.

Článek
Fotogalerie

Hráči to vidí podobně, co jiného jim ostatně zbývá... „Ověřili jsme si, že se nemusíme Alkmaaru bát. Teď už tuplem nemáme v odvetě co ztratit, můžeme si ji užít. Já to zažil s Mladou Boleslaví. Doma jsme prohráli s Palermem také 0:1, ale nakonec jsme venku na penalty ještě postoupili. Takže proč ne, zkusíme takový zázrak zopakovat," líčil stoper Jan Rajnoch.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nizozemský tým se vrací domů absolutně spokojený. Jeho hráči nic velkého nepředvedli, hráli klidně a v samém závěru se dočkali šance, kterou využili. „Radši bych vyhrál 2:0, ale i za výhru 1:0 jsem moc a moc rád. Ještě jsme ovšem nepostoupili. Jak jsme poznali, Liberec je kvalitní mužstvo, které i nadále bereme vážně," ujistil zkušený kouč Dick Advocaat.

Zápas u Nisy rozhodla jediná standardka. „Věřili jsme, že právě standardky mohou rozhodnout, jenže počítali jsme s nimi v náš prospěch... Každá porážka znamená zklamání, na druhou stranu můžeme mít pocit z dobře odvedené práce," míní Rajnoch.

Šilhavý s ním souhlasí. Slovan prohrál vlastní zbraní. „Asi nejvíc mě mrzí, že jsme doma prohráli kvůli gólu ze standardky. Právě na ně jsme spoléhali... Určitě jsme udělali chybu, ale hodnotit inkasovaný gól zatím nechci, protože jsem situaci pořádně neviděl."

K větší kritice v kabině nesáhne. „Celý tým zahrál dobře hlavně vzadu. A Žeňa Budnik vpředu bojoval a ohrozil soupeře, takže také zaslouží pochvalu za kvalitní výkon. Jinak herní kvalita byla jednoznačně na straně rozehranějšího AZ, což jsme také očekávali. Letos mají odehráno sedm soutěžních zápasů v nezměněné sestavě. Je to velké mužstvo," poukázal Šilhavý.

Reklama

Související témata: