Hlavní obsah

Obhájce Sevilla narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Zenit

Praha

Obhájce trofeje narazí na jiného bývalého vítěze soutěže. Los v Nyonu rozhodl o tom, že fotbalisté Sevilly si ve čtvrtfinále Evropské ligy zahrají se Zenitem Petrohrad, který triumfoval v předposledním ročníku Poháru UEFA. Atraktivní dvojici tvoří Wolfsburg a Neapol, dále se utkají Dněpropetrovsk s Bruggami a Dynamo Kyjev s Fiorentinou. Čtvrtfinále vylosoval polský brankář Jerzy Dudek, ambasador letošního ročníku.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Útočník Sevilly Carlos Bacca slaví gól proti Mönchengladbachu.

Článek

Souboj mezi Sevillou a Petrohradem bude duelem bývalých vítězů soutěže. Petrohrad slavil v roce 2008 triumf ještě v Poháru UEFA, když ukončil dvouleté panování právě Sevilly. Ta se z výhry radovala i loni. Oba celky se v minulosti potkaly čtyřikrát, z toho třikrát v sezóně 2005/06. Tehdy sice Sevilla ve skupině prohrála 1:2, ale následně ve čtvrtfinále Zenit vyřadila po výsledcích 4:1 a 1:1 a nakonec celou soutěž vyhrála.

Atraktivní bude i souboj dvou gólově produktivních celků Wolfsburgu a Neapole. Bundesligový zástupce tak opět narazil na protivníka z Itálie, protože v osmifinále vyřadil Inter Milán.

Ukrajinské kluby Dněpropetrovsk a Dynamo Kyjev kvůli rusko-ukrajinskému konfliktu nemohly narazit na Petrohrad, a tak jim los přisoudil Bruggy a Fiorentinu. Stoper Dněpropetrovsku Mazuch by se tak mohl vrátit do Belgie, kde dva roky oblékal dres Anderlechtu, ovšem momentálně je po operaci a čtvrtfinále zřejmě nestihne.

Los čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Sevilla - Petrohrad,
Dněpropetrovsk (Mazuch - zraněný, Laštůvka) - Club Bruggy,
Dynamo Kyjev - Fiorentina,
Wolfsburg - Neapol.
Zápasy se hrají 16. a 23. dubna.

Reklama

Související témata: