Hlavní obsah

Brankář Slavie Vorel odmítal roli hrdiny zápasu

PRAHA

Záskok se vydařil a třeba nezůstane jen u něj. Michal Vorel byl jedním z hrdinů fotbalové Slavie v bitvě s celkem z věhlasné Serie A. Fanoušci nadšeně vyvolávali jeho jméno při výhře 2:1 v utkání s Palermem. "Ale nebyl to můj zápas," bránil se chvále. Přitom minimálně tři gólové situace stačil vyřešit v první půli.

Článek

"Gólman je na hřišti od toho, aby ho občas trefili, měl jsem štěstí," trochu zlehčoval svůj skvělý výkon Vorel. V brance přitom zaskakoval za potrestanou jedničku Kozáčika. Nezabydlí se v bráně na delší čas? "To je věc trenéra, já jsem dneska jen dělal svoji práci, pro kterou mě sem vzali," tvrdil třicetiletý gólman.

"Michal odchytal velmi dobrý zápas a pro nedělní ligu v Jablonci asi nebude důvod něco měnit," nepřímo potvrdil trenér Karel Jarolím, že s Vorlem dál počítá. Minutu před výkopem byl hrdina nervózní. "Netušil jsem, jak to bude vypadat. První zákrok mi pomohl," popisoval brankář.

Mrzel ho jen inkasovaný gól. "Chtěl jsem balón prodloužit za sebe, ale bohužel jsem ho dal protihráči přímo na nohu. Nedalo se tomu zabránit, někdo mi podrazil nohy a ležel jsem na zemi." Vorel však výhru nepřeceňoval. "V první půli nás přehrávali a celkově asi měli trochu víc ze hry. Ale výhra nad takovým soupeřem se počítá. Odveta v tom bouřlivém prostředí bude hodně těžká," říkal gólman. Z dálky mohl zálibně sledovat, kterak jeho spoluhráči skórovali.

Signál konečně vyšel

"Míč šel přímo ke mně, snažil jsem se to umístit," popisoval Lukáš Jarolím první trefu z patnácti metrů přes k tyči brány hostů. A byl pak i u druhé branky, která povýšila slávistické naděje pro odvetu 3. kola Poháru UEFA. Hubáček přiťukl Jarolímovi, ten poslal míč podél zdi Pitákovi, jehož přízemní centr Barzagli ve zmatku před bránou proměnil ve "vlastence".

"Na signál jsme se chystali půl roku a pořád jsme se k němu nemohli dostat, teď to zaplaťpámbu vyšlo, všimli jsme si, že v minulých zápasech nikoho vedle zdi nenechávali, tak jsme to zkusili," líčil syn trenéra Slavie, která se ve druhé pětačtyřicetiminutovce už nenechávala přehrávat ve středu pole.

Čekají je nejhorší fanoušci v Itálii

"V první půli nás přečíslovali ve středu pole, bylo jich tam pět, my jen čtyři. Po pauze už jsme na to stačili reagovat," pokračoval Jarolím. Inkasovaná branka nezapadala do plánů červenobílých, výsledek ale bral. "Nechtěli jsme inkasovat, ale po přípravě vlastně nikdo ani nepočítal, že při ostrém soutěžním startu můžeme vyhrát.".

V odvetě čeká hodně divoké prostředí. "Prý jsou tam nejhorší fanoušci v Itálii, ale pokusíme se porvat. Tohle nám dodalo sebevědomí," dodal Lukáš Jarolím.

Reklama

Související témata: