Hlavní obsah

Ať se historie opakuje, přejí si sparťané. Po roce dorazili do Ruska znovu s problémy

Pavel Dosadil, Rostov na DonuSport.cz

Tak pánové, po roce znovu do Ruska... Fotbalisté pražské Sparty našli neplánovaně také další paralelu s loňskou cestou do Krasnodaru. Ve středu ráno je opět zdržely problémy s letadlem. Zatímco před rokem se porouchalo, tentokrát byl důvod paradoxní.

Trénink fotbalistů Sparty v RostověVideo: Pavel Dosadil

 
Článek
Fotogalerie

Mužstvo už sedělo se zbytkem výpravy na palubě, pilot nahodil motory a hodlal zamířit na ranvej. V tu chvíli se jeden z pasažérů zvedl, rozběhl se ke dveřím, a že musí pro nevolnost okamžitě vystoupit. To samozřejmě není jen tak. Bylo třeba znovu přistavit schody, ze zavazadlového prostoru vyložit jeho bagáž a dotankovat palivo... Člověk údajně trpící častou úzkostí tak zpozdil fotbalisty o celou hodinu.

Kdyby se však historie měla opakovat, Pražané budou jen rádi. Loni přece do Krasnodaru přiletěli ke spanilé odvetě (3:0) a pro postup do osmifinále Evropské ligy. „Taky nás to samozřejmě napadlo. Uvidíme, jestli to bude stačit," křenil se hlavní kouč Tomáš Požár poté, co jeho tým již v klidu dorazil na trénink.

Cesty sparťanů do Ruska zkrátka vytrvale provázejí problémy s odletem. „Je pravda, že hned v Praze jsme nabrali hodinové zpoždění, přípravu na zápas ovšem nijak nenarušilo. Nebyl to problém před rokem a ani teď se nestalo nic tragického," ujistil trenér.

Zatímco většina sparťanů po prosincovém losu jen zklamaně protáhla obličeje, jeden hráč se do Rostova nesmírně těšil. Ruský obránce Vjačeslav Karavajev. Vždyť právě v Rostově před čtyřmi lety poprvé nastoupil za CSKA Moskva. „Pamatuji si to naprosto přesně, odehrál jsem tady prvních patnáct minut za CSKA," připomněl Karavajev před tréninkem na stadiónu Olimp-2. „Také teď pro mě zápas hodně znamená, protože jsem Rus a hraju doma."

Reklama

Související témata: