Hlavní obsah

Bude to svátek, těší se na Tottenham slávisté

PRAHA

S velkým očekáváním hledí k čtvrtečnímu úvodnímu utkání prvního kola Poháru UEFA fotbalisté pražské Slavie. Proti anglickému Tottenhamu Hotspur nejsou favority, přesto očekávají velký svátek pro diváky. A věří, že po zápase nebudou před odvetou bez šancí na postup. "Pro naše mladé mužstvo to bude obrovská zkušenost," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Tottenham v minulém ročníku skončil v prestižní Premier League na pátém místě a v souboji se Slavií mu bookmakeři dávají výrazně vyšší šance. "Je nám jasné, že do dvojzápasu nevstupujeme v roli favorita. Chceme ale v domácím prostředí uhrát takový výsledek, který nám dá šanci i do odvety. Pro naše mladé mužstvo to bude obrovská zkušenost. Věřím, že za podpory fanoušků odehrajeme dobrý zápas," řekl novinářům Karel Jarolím.

Slávistický lodivod může počítat téměř se všemi hráči, nikdo nemá zdravotní potíže. "Máme k dispozici celý širší kádr. Jediný Honza Vorel má rodinné problémy, jinak je kádr kompletní," popsal zdravotní stav kádru trenér. Jarolím se zamyslel nad největšími zbraněmi Tottenhamu. "Investovali hodně peněz do nákupů, mají čtyři špičkové útočníky, velice silná je i jejich středová řada. A mají hodně nebezpečné standardní situace."

Zlepšit musejí důraz v šestnáctkách

Ani jednomu z týmů nevyšel vstup do nové sezóny domácí soutěže, Slavia navíc vypadla v Poháru ČMFS s druholigovým nováčkem z Čáslavi. Sešívaným nevyšla ani generálka na Tottenham, v Mostě prohráli 0:2. Přesto další bouřka po posledním ligovém kole kabinou Slavie neprošla. "S výsledkem jsme samozřejmě spokojení nebyli. Klukům jsem při hodnocení řekl, kde byly hlavní příčiny neúspěchu. Věřím, že se jich v zápase proti Tottenhamu vyvarujeme. Musíme být hlavně důraznější ve vlastním pokutovém území," upozornil na oblast nutného zlepšení Karel Jarolím.

Důrazem jsou ale ostrovní mužstva proslulá. Přesto si slávistický kouč nemyslí, že jeho svěřenci budou mít v této činnosti potíže. "Určitě budeme muset být důraznější, než v lize. Hlavně budeme muset přitlačit v obou pokutových územích. Tam bude muset být agresivita trošku jiná, pokud chceme uspět," pojmenoval klíč k dobrému výsledku Karel Jarolím. Ten věří, že případný úspěch by jeho svěřence mohl povzbudit v ligových bojích. "Příznivý výsledek proti Tottenhamu by jim mohl do dalších zápasů hodně pomoct," uvědomuje si trenér.

Hráči se těší na svátek

Trenérův syn Lukáš jako kapitán přiblížil náladu v kabině. "Určitě bude dobrá atmosféra a zápas si užijeme my i fanoušci. Máme respekt, Tottenham je známý soupeř. Určitě se ale nebojíme. Po zápase snad bude takový výsledek, že budeme mít šanci i do odvety," věří šikovný záložník.

Slova svého spoluhráče podpořil i útočník Stanislav Vlček. "Moc se těšíme, takový soupeř tady nebyl. Je to svátek pro nás i pro diváky. Věřím, že předvedeme nebojácnou hru. Můžeme s Tottenhamem hrát doma vyrovnanou partii," doufá rychlonohý útočník.

Zkušenosti s ostrovním fotbalem má i Martin Latka, který na jaře hostoval v týmu Birminghamu. "Zápas bude ve velkém tempu, všichni se na to moc těšíme. Bude to pro všechny velký zážitek," těší se urostlý stoper. Zápas začíná na Strahově ve 20:00 a vysílá jej program ČT4. Slávističtí funkcionáři žádají fanoušky, aby na stadión přišli s předstihem a vyvarovali se tak případným komplikacím.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen