Hlavní obsah

Komplikace v Bělehradě: Plzeň nepustili na hlavní stadión, trávník je pod plachtou!

Robert Neumann (Bělehrad)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Oficiální předzápasový trénink v dějišti zápasu? Zapomeňte! Hned na počátku jara stihla Plzeň menší komplikace, stadión Partizanu si vyzkouší poprvé až ve čtvrtečním úvodním duelu play off Evropské ligy. Trávník je pokrytý černou plachtou, Limberský a spol. musejí vzít vpodvečer zavděk tréninkovým centrem srbského mistra. Stejně i jejich soupeř.

Fotbalisté Plzně trénovali v Bělehradu na tréninkovém hřišti PartizanuVideo: Robert Neumann, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hráči Viktorie Plzeň trénovali pod umělým osvětlením

Důvod? Nepříznivé klimatické podmínky. V Bělehradě poslední dny pršelo, v noci na středu dokonce padal sníh. Terén je podmáčený, zástupci Evropské fotbalové asociace UEFA se proto rozhodli trávník pošetřit na čtvrteční zápas.

Viktoriány o změně programu informovali telefonicky pár minut před odletem dopoledním odletem z Prahy. "UEFA dnes rozhodla, že na hlavní hrací ploše nemůže být oficiální trénink. Důvodem jsou aktuální klimatické podmínky v Bělehradě, kde sněžilo a hřiště bylo přikryto plachtou. Cílem je maximální ochrana hřiště, aby bylo v co nejlepší kondici na samotné utkání," řekl tiskový mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

"Není to komplikace, přijeli jsme do Bělehradu odehrát zápas. Jestli trénujeme na hlavním stadiónu, nebo v centru, problém není. Osaháme si trávník zítra při rozcvičce," řekl plzeňský kapitán Roman Hubník na tiskové konferenci, která vzhledem ke změnám proběhla na netradičním místě. A sice v hotelu Hyatt Regency Belgrad, kde je ubytovaná plzeňská výprava.

„Ať se neumažete," vtipkoval brankář Matúš Kozáčik směrem k novinářům, když vbíhal na promočený pažit tréninkového centra Partizanu na kraji srbské metropole. „Snad se na hřišti uvidíme," doplňovali jeho spoluhráči. Větu vyřkli s nádechem ironie, ale zase tolik nepřeháněli. Osvětlení na tréninkovém hřišti nebylo ideální.

Nucený předzápasový azyl, to se Viktorii ještě nikdy nestalo. Před duelem ve skupině Evropské ligy s Dynamem Minsk v listopadu 2015, které se hrálo v 70 kilometrů vzdáleném Borisově, trénovala v běloruské metropoli. Ovšem byla to její svobodná volba. Tým totiž v Minsku bydlel, trmácet se desítky kilometrů postrádalo logiku.

Čtvrteční zápas začíná v 21.05, přímý přenos vysílá kanál ČT 2.

Reklama

Související témata: