Hlavní obsah

Partizan - Plzeň 1:1Otec Řezník vystřelil Plzni naději

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Tawamba 1 : 0
81. Řezník 1 : 1
Záznam online reportáže

Bělehrad
Aktualizováno

Fotbalová Plzeň rozehrála souboj s Partizanem ve vyřazovací části Evropské ligy nadějně, z Bělehradu si veze remízu 1:1. Ve včerejším duelu prohrávala 0:1 gólem Tawamby, deset minut před koncem po akci čerstvých otců srovnala. Krmenčík přiťukl hlavou Řezníkovi, který zblízka dopravil míč do sítě. Odveta v Doosan Aréně se hraje ve čtvrtek 22. února.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Radim Řezník dává vyrovnávací gól Plzně na hřišti Partizanu Bělehrad.

Článek
Fotogalerie

Úvod byl podle očekávání opatrný, pro oba týmy šlo o jarní premiéru. O něco aktivnější byl však Partizan. Do šestnáctky Viktorie přilétlo několik centrů, všechny však obrana odvrátila. Hostům se nedařilo udržet míč. Až v 19. minutě podnikli rychlý protiútok, který ovšem nezakončili. Vzápětí Krmenčík dopravil míč do sítě, stál ale v ofsajdu.

Po půlhodině tribuny zaburácely, když po zbytečné ztrátě Viktorie pálil nebezpečně Pantič. Ten samý hráč se hnal po chvíli ze strany na Hušku, jeho přihrávku na volného spoluhráče ale vypíchl skluzem Hejda.

V 35. minutě se zaskvěl skvělým zákrokem Hruška, který zlikvidoval obrovskou šanci Soumaha. Z následného rohu hlavičkoval Tawamba těsně nad. Přes patnáct tisíc fanoušků bylo ve varu. Nechvalné pověsti výtržníků naštěstí nedostáli. Když hodinu a půl před výkopem vjížděl autobus s viktoriány do areálu stařičkého stadiónu Partizanu, prodíral se houfy rozdivočelých fanoušků, kteří hostujícím hráčům hrozili pěstí. Během utkání však byli ukáznění.

Po přestávce duel pokračoval v zaběhlých kolejích. Plzeňští se několikrát prokombinovali před pokutové území Partizanu, ale finální fáze byla nepřesná. A tak v 58. minutě přišel trest. Centr z pravé strany doletěl k volnému Tawambovi, který z malého vápna hlavou s přehledem zavěsil. Hruška byl bezmocný.

Trenér Vrba reagoval stažením Petržely, na trávník poslal čerstvého Zemana. Ten se hned zapojil do akce, na jejímž konci byl únik Řezníka a jeho následný centr. K premiérové střele na branku ale nevedl, vynikající stoper Miletič míč odvrátil.

Poté však už hosté převzali iniciativu. V 75. minutě mohl srovnat Limberský, jeho ránu z hranice šestnáctky ale domácí zblokovali na roh. Nakonec ale v závěru vyrovnal Řezník, Partizan dohrával zbytek zápasu o deseti, po faulu na Krmenčíka byl vyloučen Mitrovič.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Partizan Bělehrad - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 58. Tawamba - 81. Řezník. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). ŽK: Mitrovič - Hrošovský. ČK: 85. Mitrovič. Diváci: 21 568.
Partizan: Stojkovič - Vuličevič, N. R. Miletič, Mitrovič, Uroševič - Jankovič, Pantič, Jevtovič, Tošič - Soumah (71. Ivanovič), Tawamba (90. Markovič). Trenér: Djukič.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (60. Zeman), Kolář (78. Čermák), Kopic - Krmenčík (90. Chorý). Trenér: Vrba.
Další výsledky EL

Reklama

Související témata: