Hlavní obsah

Hodně zajímavý soupeř, těší se Vrba na technické Portugalce

Plzeň

Horviho následníci. Fotbalisté Plzně narazí v osmifinále Evropské ligy na tým, jehož dres oblékal také jejich bývalý kapitán. „Sporting Lisabon je klub s obrovskou tradicí, stadiónem pro 50 tisíc diváků a momentálně i hodně cizinci v kádru. Patří mezi tři nejsilnější kluby v Portugalsku. Bavit se o jeho síle je zbytečné, opakuji, jde o Sporting,“ avizuje Pavel Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň slaví druhou branku do sítě Partizanu v odvetném duelu.

Článek
Fotogalerie

Plzeň slaví postup do osmifinále EL_krmenčík

Giganti cestu do Plzně nenašli. Sporting však nejsou žádní nazdárci.

"Pro nás hodně zajímavý soupeř. Portugalský fotbal je technický. Mají spoustu kvalitních zahraničních hráčů, kteří si s míčem rozumí. Pro nás se bude jednat o hodně zajímavou konfrontaci, a je úplně jedno, kdo hraje doma. Každý tým chce dávat v zápasech branky a je jedno, jestli se právě hraje doma nebo venku," hodnotí los na klubovém webu Viktorie trenér Pavel Vrba.

"Ihned začínáme shánět informace o soupeři, chceme se kvalitně připravit. Sporting hrál například i s FCSB, doma remizoval a venku vysoko vyhrál. Jak říkám, každý zápas je jiný, ale chceme mít co nejvíce informací," dodává Pavel Vrba.

Hráči netají, že je strašily hlavně tři ruské kluby a ukrajinský Kyjev. Mrazivé variantě se v první polovině března vyhnou.

Do tepla na kávu

„Já osobně jsem si Sporting docela přál. Atraktivní soupeř a pro nás i pro fanoušky je dobře, že nejedeme do Ruska nebo na Ukrajinu. Jsme spokojeni. Porazit se totiž dá každý a my se o postup budeme prát i proti Sportingu. Je skvělé, že jsme postoupili tak daleko, ale rozhodně nic nebalíme," líčí obránce Radim Řezník.

První utkání odehraje Viktoria na hřišti soupeře. „Každý vnímá výhodu odvety trochu jinak. Já mám radši začínat venku a pak hrát doma. Nemyslím si, že by v téhle fázi byla určitou výhodou pro některý z týmů," dodává Řezník.

Za konkurenční lisabonskou Benfiku hraje explzeňský Martin Chrien, velký kamarád Patrika Hrošovského. „Už jsem si s ním psal, že se uvidíme v Lisabonu na kávě. Snad se mi povede sehnat pro něj lístky, těším se na něj," usmívá se slovenský záložník.

„Ještě jsem je neviděl hrát, ale Portugalci budou zajisté šikovní a techničtí směrem dopředu. Sporting hraje každý rok o titul a zvládl postoupit do další fáze Evropské ligy. Čeká nás větší kvalita než v případě Partizanu Bělehrad," uvědomuje si Hrošovský.

Reklama

Související témata: