Hlavní obsah

Viktoriány spláchl v Lisabonu liják. Vrba chce favorita překvapit

Lisabon

Zatímco dopoledne fotbalisté Plzně odlétali ze zasněžené Prahy, v Lisabonu je přivítal déšť. Liják provázel i jejich předzápasový večerní trénink na pětihvězdičkovém stadiónu Josého Alvaladea. Ve čtvrtek večer na něm viktoriáni rozehrají osmifinále Evropské ligy s jedním ze tří nejslavnějších portugalských klubů Sportingem (od 21.05, přímý přenos vysílá ČT sport).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plzeňští fotbalisté na stadiónu Sportingu LisabonVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Za mě je samozřejmě favoritem Sporting. Má mnohem víc zkušeností, vynikající hráče. Na druhou stranu i my máme nějaké zkušenosti. Pokusíme se Sporting potrápit, možná i překvapit," řekl na tiskové konferenci v Lisabonu trenér Pavel Vrba.

Osmifinále je pro Viktorii zatím stropem, ještě nikdy neprolomila čtvrtfinálovou bránu Evropské ligy. Před pěti lety ztroskotala na Fenerbahce, rok poté na Lyonu. Dnes v Lisabonu zahájí třetí pokus.

„Dostat se mezi nejlepších osm je pro nás, i pro český fotbal, velká výzva," podotkl Vrba.

Hodinu po jeho svěřencích vyběhly na promáčený trávník domácí hvězdy. Jen namátkou: obránce Coentrao, který ve Sportingu hostuje z Realu Madrid, bývalý stoper Barcelony Mathieu, jednička mistrů Evropy z roku 2016 Patrício...

Vrba má respekt

Budí kádr Sportingu respekt? „Média se zabývají jmény, já kvalitou hráčů. Co jsem Sporting viděl v posledních zápasech, hraje obrovsky ofenzívní fotbal. Vůbec filosofií portugalských mužstev je bavit diváky útočnou hrou. Sporting má náš respekt," uvedl Vrba.

Po barcelonském Nou Campu, milánském San Siru nebo mnichovské Allianz Aréně si viktoriáni zahrají na dalším nádherném stadiónu. Stánek, který byl postaven rok před mistrovstvím Evropy 2004, ze své krásy nic neztratil.

Jedinou kaňkou na kráse byla dodatečná instalace obří světelné tabule v rohu stadiónu před několika lety. Záhy se totiž zjistilo, že její spodní okraj zakrývá výhled pro desítky míst. Klubu poté nabídl sedačky gratis lisabonskému spolku nevidomých.

Reklama

Související témata: