Hlavní obsah

Čechův Arsenal se dalšímu favoritovi vyhnul, narazí na ruského soka

Nyon
Aktualizováno

Celkový triumf v Evropské lize je pro fotbalisty Arsenalu prakticky poslední reálnou možností, jak se dostat do Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále si tým s českým brankářem Petrem Čechem zahraje s CSKA Moskva. Favorizované Atlético Madrid narazí na Sporting Lisabon, přemožitele Plzně. Ambasador Éric Abidal při losu rozhodl, že dalšími dvojicemi jsou Lipsko - Marseille a Lazio Řím - Salcburk.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech pŕijímá od spoluhráčů gratulaci k chycené panaltě proti Watfordu.

Článek

Na pohárové scéně nechytá, přednost dostává jeho náhradník Ospina. Ale co není, může ještě být. Petr Čech už Evropskou ligu vyhrál za svého působení v Chelsea, což si připomněl naposledy o víkendu, když vychytal jubilejní 200. nulu v Premier League.

„Asi nejmilejší ze všech pro mě byla gratulace od Rafy Beníteze, který mi napsal. Měl jsem ho jako trenéra. Vyhráli jsme spolu Evropskou ligu, pak se naše cesty rozdělily," vzpomíná gólman, jak před pěti lety Blues ve finále v Amsterdamu porazili Benfiku 2:1.

Vysněnou metou je Liga mistrů

Kanonýři jsou momentálně v těžké situaci. V anglické lize ztrácejí z šesté příčky na čtvrtý Liverpool citelných 12 bodů, což je veliké manko. Pokud se tedy chtějí vrátit do Ligy mistrů, zbývá jim poslední možnost - vyhrát Evropskou ligu.

V osmifinále Arsenal vyřadil silný AC Milán, teď mu v cestě stojí CSKA Moskva.

„Zvládli jsme odvetu s AC, nyní už nelze dělat rozdíly ve zbývajících soupeřích. Vždyť jsme ve čtvrtfinále. Nejvíc zkušeností s poháry má Atlético Madrid, ale i ostatním se daří. Jsou nebezpeční a nevyzpytatelní, velký rozdíl bych mezi nimi nedělal. Záležet bude hlavně na nás, jak se se závěrem soutěže vypořádáme," přemítá Čech, která překážka může být pro jeho Arsenal nejtěžší.

První zápasy čtvrtfinále se odehrají 5. dubna, odvety o týden později. Finále je na programu 16. května v Lyonu.

Los čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Lipsko - Marseille,
Arsenal - CSKA Moskva,
Atlético Madrid - Sporting Lisabon,
Lazio Řím - Salcburk.
První zápasy 5. dubna, odvety 12. dubna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články