Hlavní obsah

Torres touží při loučení po pohádkovém happy endu. Ve finále Evropské ligy má příležitost

Lyon/Praha

Pro madridské Atlético důležitý zápas. Pro fotbalového velikána v jeho dresu Torrese přímo životní. Během dlouhé a úspěšné kariéry vyhrál čtyřiatřicetiletý snajpr spoustu trofejí. Se španělskou reprezentací se stal mistrem světa a dvakrát evropským šampiónem, s Chelsea triumfoval v Lize mistrů, Evropské lize i třeba FA Cupu, jen s klubem svého srdce nevyhrál nikdy nic. „Ale ano, pomohl nám k prvenství ve druhé lize a postupu, což byl důležitý titul,“ namítá sice prezident Atlétika Enrique Cerezo, ale hned dodává, že by Torresovi přál triumf mnohem významnější a cennější. Dnes večer ve finále Evropské ligy.

Foto: marca.com

Fernando Torres touží po jediném - vyhrát s klubem svého srdce Evropskou ligu.

Článek

„Vždy jsem snil o tom, že získám s Atlétikem nějakou trofej. Možnost, která se mi v Lyonu nabízí, je poslední, kterou mám," přiznal Fernando Torres, který po sezóně v klubu končí.

„Byl by to perfektní konec. Přímo pohádkový," netají, jak moc touží napomoci klubu, v němž vyrostl a odkud v roce 2007 odešel na Ostrovy, vyhrát Evropskou ligu.

Trofej chtějí i pro Fernanda

Atlético má v dnešním finále k triumfu blízko. V konfrontaci s Olympiquem Marseille je považováno za favorita. A to navzdory tomu, že jeho soupeř bude hrát vlastně v domácím prostředí, neboť duel o druhou nejcennější evropskou klubovou trofej hostí francouzský Lyon.

Finále Evropské ligy Olympique Marseille - Atlético Madrid se hraje dnes od 20.45 v Lyonu, řídí ho Nizozemec Kuipers, vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz.

„Fernando je nejúspěšnějším hráčem našeho klubu, a i pro něho se pokusíme finále vyhrát. Všichni dobře víme, že Atlético nikdy nepřestal milovat a vždy o něm mluvil jako o klubu svého srdce. Však také po návratu z angažmá v Anglii a Itálii pro něho představovalo jedinou volbou," ujišťoval trenér Diego Simeone, že jeho Rojiblancos mají o motivaci víc.

„Ale Marseille bude těžkým protivníkem. Neustále se zlepšuje, což v Evropské lize dokázala, je hodně nebezpečná, má silnou středovou řadu i útočníky. A jejímu trenérovi se nabízí vzhledem k hráčskému kádru spousta možností, jak poskládat sestavu," připomíná argentinský kouč ve službách madridského klubu, že francouzského soupeře navzdory prognózám bookmakerů vůbec nepodceňuje.

„Po vyřazení v základní skupině Ligy mistrů se ale pro nás stalo vítězství v Evropské lize jednoznačnou prioritou. Jsme favorité a musíme tuto roli potvrdit," netají Simeone, který ani ve finále nebude koučovat svůj celek z lavičky.

Simeone zase na tribuně

Poté, co byl v prvním semifinále s londýnským Arsenalem vykázán na tribunu, ho disciplinární komise UEFA potrestala za urážky rozhodčího trestem na čtyři utkání.

„Handicap to je, ale vyrovnali jsme se s ním v odvetě s Gunners, poradíme si i proti Marseille," je přesvědčen prezident Atlétika Cerezo, že mužstvo uspěje i bez temperamentního kouče prožívajícího zápas u postranní čáry a třetího vítězství v Evropské lize se dočká.

„Torres nám k tomu svými zkušenostmi pomůže," věří Simeone.

„Vím, že nemáme proti Atlétiku moc šancí. Náš soupeř nejenže Evropskou ligu už dvakrát vyhrál, ale dvakrát si zahrál i finále Champions League. To všechno jsou zkušenosti, které mým hráčům chybí. Vždyť Marseille hraje finále evropského poháru po čtrnácti letech," smířlivě přiznával trenér Marseille Rudi Garcia.

„Ale jde o obrovskou příležitost, takže zkusíme španělského protivníka překvapit. Pokud všichni hráči podají stoprocentní výkon, což finále vyžaduje, můžeme to s podporou fanoušků dokázat a jako vůbec první francouzské mužstvo Evropskou ligu vyhrát," burcuje Garcia svůj tým podceňovaný bookmakery i fotbalovými experty.

Kdo podle vás večer vyhraje finále Evropské ligy?
Atlético Madrid
85,4 %
Olympique Marseille
14,6 %
Celkem hlasovalo 6562 čtenářů.

Reklama

Související témata: