Hlavní obsah

Vaněček půjde do Skotska v lednu

Praha

Sedmadvacetiletý útočník David Vaněček půjde do skotského klubu Heart of Midlothian v lednu. S deseti góly nejlepší střelec fotbalových Teplic zůstane ještě na podzim Na Stínadlech, i když edinburghský klub ho chtěl už od léta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) a Simon Deli ze Slavie.

Článek

„Na této formě přestupu se dohodly oba kluby. Hráčova smlouva je doladěna, stejně jako podmínky mezi kluby. Smlouva bude od 1. 1. 2019 na dva a půl roku. Jednání byla velmi korektní. Jsem rád, že navazujeme na období, kdy v tomto klubu působili Roman Bednář, Rudolf Skácel a Michal Pospíšil," řekl pro Sport.cz hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Po Davisi Ikaunieksovi tak Global Sports našel nové angažmá dalšímu útočníkovi. Dál probíhají jednání ohledně Tomáše Poznara, který na jaře hostoval z Plzně v Baníku Ostrava. „Baník ho chce získat na přestup, ale zájemců o jeho služby je víc. Bude záležet na jednáních s jeho mateřským klubem," uvedl Zíka.

Poznar není na soustředění s Plzní a v pondělí neodjel ani s Baníkem. Ostravský klub vzal do Kirchdorfu z útočníků kromě Milana Baroše a Dame Diopa oba bratry Šašinky a zkouší také Brazilce Pedrinha. O Poznarovi by se mělo rozhodnout tento týden.

Reklama

Související témata: