Hlavní obsah

Rozsah Rosického zranění bude znám zřejmě až v úterý

LONDÝN/PRAHA

Až v úterý dopoledne přiblíží zástupci londýnského Arsenalu rozsah zranění českého fotbalisty Tomáše Rosického. Reprezentační kapitán nedohrál sobotní ligový zápas proti Tottenhamu, v 55. minutě byl střídán kvůli nataženému stehennímu svalu. V pondělí se Rosický podrobí důkladným prohlídkám včetně magnetické rezonance, která má odhalit, jak vážné jsou jeho nové zdravotní potíže.

Článek

Podle hráčova manažera Pavla Pasky by však zranění nemělo být vážné a za několik dnů by se mohl fotbalista vrátit na hřiště. Rosický byl v sobotu jedním z klíčových hráčů Arsenalu, po faulu na něj se kopala penalta. Jenže v 55. minutě lehce kulhající hráč trávník nuceně opustil. V první chvíli se zdálo, že se mu obnovily nedávné potíže s levou nohou, kvůli nimž vynechal nejen několik zápasů v klubovém dresu, ale i přípravný duel národního týmu s Dánskem.

Podle prvních lékařských nálezů ale tentokrát nebude zranění tak vážné, navíc nejde o nedávno poraněnou levou nohu, ale o pravačku. "Důkladná vyšetření se uskuteční až dnes a výsledky budou známy večer nebo zítra ráno. Ale podle prvních zpráv půjde jen o lehké natažení, Tomášův návrat na hřiště by mohl být rychlejší," uvedl v pondělí hráčův manažer Paska z agentury ISM, který zápas sledoval v hledišti londýnského stadionu.

Již dnes je ale jisté, že Rosický bude chybět svému týmu ve středečním klíčovém duelu Ligy mistrů na hřišti Porta. Arsenal stále nemá jistý postup ze základní skupiny.

Reklama