Hlavní obsah

Brankář Drobný už má smlouvu v bundesligové Bochumi

Nejméně nejbližší půlrok stráví fotbalový brankář Jaroslav Drobný na hostování v bundesligové Bochumi. Sedmadvacetiletý gólman podepsal v německém klubu smlouvu a není vyloučeno, že už během jara se hostování změní v definitivní setrvání. O podpisu smlouvy informoval hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Foto: Právo

Jaroslav Drobný

Článek

Drobný se v Bochumi dobře adaptoval a není dokonce vyloučeno, že za týden začne jarní sezónu v základní sestavě. "V dubnu se pak s klubem vrátíme k případnému prodloužení jeho angažmá," řekl Zíka.

Brankář absolvoval s novým klubem španělský přípravný kemp, z něhož se už vrátil. Bochum tak bude mít na jaře na soupisce tři Čechy: vedle Drobného ještě obránce Pavla Drska a záložníka Filipa Trojana.

Brankář byl na podzim bez trvalého angažmá a trénoval se svým někdejším klubem Panionios Atény. Předtím působil ve Fulhamu a po operaci kolena krátce hostoval také v nizozemském Haagu. Německá liga tedy bude již pátou ligovou soutěží, v níž bude gólman působit. S fotbalem začínal Drobný v Žirovnici a ještě v dorosteneckém věku zamířil do Českých Budějovic.

Reklama

Související témata: