Hlavní obsah

Real Madrid ničí vnitřní problémy

MADRID

Aby mohl Real Madrid naplno využít svůj potenciál, bude muset vyřešit své interní problémy. Ve středu to řekl na tiskové konferenci obránce španělského velkoklubu Michel Salgado. Za hlavní problémy označil zpochybnění volby klubového prezidenta a vyřazení tří hvězd z kádru.

Foto: Sergio Perez

Gesto trenéra Fabia Capella k fanouškům.

Článek

"Vždycky jsem říkal, že je potřeba si věci utřídit. Zdá se, že naše problémy se budou ještě zvětšovat, a to nám rozhodně nepomůže," řekl jednatřicetiletý pravý obránce, který zažívá jednu z nejhorších sezon svého sedmiletého působení na stadionu Santiaga Bernabeua.

Dokáže Real i přes současné problémy vyhrát španělskou ligu?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Real totiž prochází bouřlivým obdobím. Od začátku roku vyřadil trenér Fabio Capello z týmu hned tři hvězdy - Ronalda, Davida Beckhama a Antonia Cassana. Prezident klubu Ramón Calderón se potom musel omluvit za Capellovu ostrou kritiku na adresu zmíněných hráčů.

Vulgární Capello

Na klidu nepřidala ani další aféra trenéra Capella. Ten v polovině ledna počastoval fanoušky Zaragozy při ligovém utkání vulgárními gesty, což neuniklo fotografům. Capello se poté rovněž omluvil.

Problémy má ale i Calderón, který čeká na výsledek dvou klíčových soudních sporů o oprávněnost svého zvolení. Oblastní soud totiž rozhoduje, zda nebyly některé poštou zaslané hlasovací lístky chybně označeny za neplatné.

Calderón zvítězil ve volbách klubového prezidenta o pouhých 246 hlasů, neplatných lístků z korespondenčního hlasování přitom bylo přes deset a půl tisíce. Všeobecně se očekává, že pokud soud alespoň část z nich uzná, bude to znamenat neplatnost Calderónova zvolení.

Kapitán Raúl kritizoval vedení

"Všechny tyhle řeči jen rozhazují tým," řekl Salgado o sporech okolo prezidentského křesla. "Tohle je první věc, která se musí vyřešit. Hráči patří Realu, ne jedné jediné osobě. Proto se to dotýká každého z nás," dodal.

Zároveň se zastal kapitána Raúla, který kritizoval vedení kvůli vyřazení hvězdných hráčů. "Zdá se, že není nejlepší nápad vyhodit hráče uprostřed rozehrané sezony. Týmu to rozhodně nepřidá, ale tahle rozhodnutí přísluší trenérovi," řekl Salgado. Beckham oznámil, že v létě odejde do amerického týmu Los Angeles Galaxy, o Ronaldově prodeji do AC Milán se jedná.

Reklama

Související témata: