Hlavní obsah

Rosický je tank, píší v Anglii po postupu Arsenalu

LONDÝN

"Tomáš je tank," hlásí v jednom z titulků čtvrteční vydání deníku The Sun u fotografie kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického. Rosický ve středu velkou měrou přispěl k vítězství Arsenalu nad Tottenhamem 3:1 a k postupu svého týmu do finále anglického Ligového poháru. Tým mladých posil Arsenalu v zápase podle Sunu uspěl, ale vítězství je dílem zkušenosti a inspirace, kterou utkání vtiskl Rosický.

Článek

Arsenalu se v éře trenéra Arséna Wengera až dosud nikdy nepodařilo dostat se do anglického pohárového finále. Třikrát prohrál o kolo dříve. Pro Wengera to je o to radostnější, že v cestě do finále nikdy nenasadil plný základní tým, takže demonstroval hráčské zázemí, které Arsenal má.

The Guardian píše, že Rosický nastoupil na trávník v době, kdy Tottenham stále odmítal podlehnout náporu Arsenalu. Během 15 minut přihrál na první branku, poté zařídil i zvýšení na konečných 3:1; nakonec tak podle deníku vyhrál tým, který více uměl.

Také The Independent píše, že "mladý kádr" Arsenalu sice obstál, ale s výraznou pomocí "relativně staršího chlapce" Rosického. Trenér Wenger slíbil, že dá důvěru mladým i ve finále 25. února proti Chelsea, takže podle The Daily Telegraphu bude pohárová jedenáctka Arsenalu hrát o trofej proti milionářům z Chelsea. "Bude to podívaná k nezaplacení," poznamenal deník.

Reklama

Související témata: