Hlavní obsah

Horké derby. Fanoušci Ferencvárose předvedli okázalou pyroshow

Maďarské derby mezi Ferencvárosem Budapešť a hostující Újpestí nabídlo vedle fotbalu také divokou diváckou kulisu okořeněnou pyrotechnikou z rukou obou fanouškovských skupin. Domácí příznivci v jednu chvíli odpálili tolik světlic, dělbuchů a rachejtlí, že tribuna za brankou připomínala spíše bujaré oslavy silvestrovského večera. Ferencváros v utkání zvítězil 1:0.

Fanoušci Ferencvárose Budapešť předvedli efektní pyroshow

 
Článek

Utkání nejvyšší maďarské ligy mezi Ferencvárosem a Újpestí bylo zahájeno s pětiminutovým zpožděním kvůli dýmu valícímu se z tribun v Groupama Aréně. Příznivcům Ferencvárose se přezdívá „Green Monsters" a podle toho to taky vypadalo.

Domácí fanatici v jednu chvíli odpálili tolik pyrotechniky, že území za bránou připomínalo válečnou zónu. Gólman hostů se v tu chvíli zřejmě pořádně zapotil. Ani další průběh zápasu nebyl bezproblémový. Duel byl několikrát přerušen, nastoupit musely i pořádkové jednotky maďarské policie.

Ferencváros utkání nad městským rivalem nakonec vyhrál 1:0, a patří mu tak druhá příčka maďarské OTP Bank Ligy. Ve čtvrtek ho čeká 3. kolo skupinové fáze Evropské ligy v Moskvě proti CSKA.

Reklama

Související témata: