Hlavní obsah

Úchvatné sólo a hattrick! Mbappé zničil Lyon a PSG poslal do finále poháru

Lyon/Praha

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé hattrickem rozhodl o vítězství Paris Saint Germain ve středečním semifinále Francouzského poháru na hřišti Lyonu. Jednadvacetiletý útočník se v druhém poločase blýskl famózním sólem téměř přes celé hřiště. PSG postoupilo do finále po kanonádě v poměru 5:1, na sestřih utkání a řádění pařížského klenotu se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Lyon - PSGVideo: sntv

 
Článek

Střelecký zápis střetnutí otevřel k radosti domácích fanoušků útočník Lyonu Martin Terrier. Jenže pak už gólovou iniciativu převzali hráči pařížského celku. Už o tři minuty později svou první trefu večera zaznamenal Mbappé, který skluzem do sítě usměrnil hlavičku Kurzawy.

V 64. minutě se z penalty prosadil Neymar a v 70. minutě už na ukazateli skóre svítil výsledek 1:3 z pohledu Lyonu. K nádhernému sólu přes celé hřiště se totiž nadechl Mbappé, který dvěma parádními kličkami otupil obrannou snahu domácích a nekompromisní ranou z velkého vápna nedal šanci gólmanovi Anthonymu Lopesovi.

PSG přidalo ještě dvě branky navrch, když se prosadil Španěl Sarabia a v nastaveném čase dokonal hattrick famózní Mbappé. Dvanáctinásobný šampion a vítěz čtyř z posledních pěti ročníků si finále Francouzského poháru zahraje pošesté v řadě. Letos se PSG ve finále hraném na konci dubna na Stade de France střetne s vítězem souboje mezi St. Etienne a obhájcem trofeje Rennes.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články