Hlavní obsah

Po Rostovu se koronavirus objevil i u fotbalistů Dynama Moskva

Po Rostovu se při restartu sezony ruské fotbalové ligy objevily případy nákazy koronavirem také v Dynamu Moskva. Pozitivní testy měli zahraniční hráči Charles Kaboré z Burkiny Faso, Clinton N'Jie z Kamerunu a Polák Sebastian Szymaňski. Klub na svém webu oznámil, že všechny tři čeká dvoutýdenní karanténa, zbytek mužstva a realizační tým se po negativních testech zdržují v izolaci na tréninkové základně v Novogorsku.

Foto: Denis Tyrin, ČTK/AP

Z utkání CSKA Moskva - Zenit Petrohrad.

Článek

Kvůli nákaze byl odložen nedělní zápas 23. kola v Krasnodaru. Soupeř se změnou termínu souhlasil a hrát se bude až 19. července.

V podobné situaci se v minulých dnech ocitl Rostov, v jehož kádru se objevilo šest případů onemocnění covid-19. Klub aspirující na účast v Lize mistrů rovněž žádal o odložení nejbližšího zápasu, ale vedení Soči to odmítlo. Rostovští nastoupili v pátek v olympijském městě s teenagery a utržili od soupeře bojujícího o udržení debakl 1:10.

Pátek byl v ruské lize prvním hracím dnem po tříměsíční pauze, kterou si osm kol před koncem vynutila pandemie koronaviru. Dynamu Moskva patří sedmé místo v tabulce s šestibodovou ztrátou na pohárové pozice. Krasnodar na třetí příčce usiluje o účast v Lize mistrů.

Foto: Michael Regan, Reuters

Pozitivní testy na koronavirus měli i fotbalisté Dynama Moskva - ilustrační foto.

Reklama

Související témata: