Hlavní obsah

Ředitel v kostkovaném obleku budil vášně. Slováci měli show, jež by se v Německu nestala

Období pandemie přináší příběhy, na které by za normálních podmínek vůbec nedošlo. Jako když fotbalisté bratislavského Slovanu přišli před šlágrem slovenské ligy v Dunajské Stredě (1:1) o čtrnáct pozitivně testovaných hráčů a prakticky celý realizační tým. Na lavičku tak sestoupil generální ředitel klubu Ivan Kmotrík mladší a ve výrazném kostkovaném obleku si v těsné blízkosti hřiště pořádně zařádil. Druhý Slovan nadále ztrácí na vedoucí DAC dva body.

Foto: skslovan.com

Ivan Kmotrík mladší si na lavičce Slovanu Bratislava zařádil...

Článek

Maximálním nasazením u postranní čáry šel svým hráčům příkladem. Ivan Kmotrík mladší zápas intenzivně prožíval. Na každém jeho pohybu i emocí bylo vidět, co pro něj Slovan znamená. Jak mu na úspěších klubu záleží.

„Všechny zápasy prožívám emotivně. Na lavičce to bylo samozřejmě jiné než na tribuně. Blíže k hřišti jsou emoce intenzivnější. Přiznávám, jsem emotivní člověk a žiju každým naším zápasem. Pro mě velmi dobrá nová zkušenost, zažil jsem, jak hru vidí trenéři přímo z lavičky," líčí generální ředitel s úsměvem pro klubový web.

Budil však i vášně. Soupeř nebyl jeho působením na lavičce vůbec nadšen. A slovenská média mají vděčné sousto.

„Byl jsem překvapený. Myslel jsem si, že na lavičce může koučovat pouze někdo s licencí. V Německu by se něco takového nemohlo stát, ale od toho je rozhodčí," kroutí hlavou domácí trenér Bernd Storck.

Nastoupili i s horečkami

Slovan marně žádal o odložení zápasu. Musel hrát. Sestavu určil hlavní trenér Darko Milanič, jeho funkci během zápas provizorně přebral trenér juniorky Stanislav Moravec, na lavičce byl i jeho asistent z juniorky Szilárd Németh.

„Všichni se dostali ke slovu, každý si splnil svůj úkol. Nejde o mě, snažil jsem se pomoci mužstvu k co nejlepšímu výkonu. Jednou mi stačilo, věřím, že se dáme dohromady a pro příští zápas bude k dispozici celý realizační tým a nastoupíme v plné síle, jak má být," doufá Kmotrík.

Foto: skslovan.com

Ivan Kmotrík mladší na lavičce Slovanu Bratislava.

Jenže kdo ví, jaká situace bude po pondělních testech.

„Kluci podali vzhledem k okolnostem bravurní výkon. Ukázali charakter a zabojovali za klub i spoluhráče, kteří nám chyběli. Mnozí nastoupili se sebezapřením, před zápasem měli zvýšenou teplotu. Pokud by nehráli, tak by sestava vypadala úplně jinak a bylo by v ní o 4-5 hráčů méně. Proto si vážím, že nastoupili i ve špatném stavu, ukázali charakter a zabojovali za klub," poukazuje Kmotrík.

Musíme hrát dále, apeluje Storck

DAC s návrhem na odložení šlágru nesouhlasil.

„Byl jsem překvapen, když jsem viděl jejich sestavu. Z předchozího zápasu chyběl jediný hráč. Trenér zde není, ale to se mohlo stát i nám. Musíme hrát dále," říká německý kouč Storck.

„Máme odpovědnost vůči všem lidem, kteří pracují ve fotbale, aby neztratili práci. Musíme respektovat pravidla a přistupovat k nim zodpovědně. Byla by velká ztráta, kdybychom nyní přestali. Situace je velmi náročná pro všechny kluby na světě, ale podle mého názoru nesmíme teď přestat," apeluje Storck.

Na Slovensku profesionální soutěže ve fotbale a hokeji na rozdíl od České republiky pokračují.

Reklama

Související témata: