Hlavní obsah

Liverpool, Manchester City...Sparta může v Evropě vyzvat miliardáře

NYON

Fotbalisté Sparty se v pátek odpoledne dozvědí soupeře pro první jarní kolo vyřazovací části Evropské ligy. Los ve švýcarském Nyonu, který začne ve 13 hodin, přisoudí letenskému týmu jednoho ze šestnácti nasazených týmu a velmi pravděpodobně narazí na atraktivního a silného protivníka. O hodinu dříve se bude v sídle UEFA losovat osmifinále Ligy mistrů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Sparty se mohou těšit na atraktivního soupeře.

Článek

Nechybělo mnoho a Sparta měla šanci zopakovat si dvojzápas ze třetího předkola Ligy mistrů proti polskému Lechu Poznaň. Jenže jedno z největších překvapení této sezóny Evropské ligy nakonec skončilo v tabulce o skóre za Manchesterem City a bude tedy spolu českým mistrem mezi nenasazenými celky.

Právě bohatý anglický celek by si přála do vyřazovací části mladá sparťanská hvězda Václav Kadlec. „Přál bych si narazit na Manchester City. Líbí se mi, jak hrají. Mají tým plný hvězd, byl by to prostě zážitek,“ řekl střelec vyrovnávacího gólu ze čtvrtečního utkání proti CSKA Moskva, kterému se sparťané v prvním kole určitě vyhnou.

Manchester City je z možných soupeřů týmu trenéra Jozefa Chovance  zřejmě nejbohatší. Server transfermarkt.de odhaduje hodnotu kádru anglického celku na 357,3 milionů eur (cca 9 miliard korun), zatímco u Sparty je to pouhých 22,3 milionů eur.

Na stadion Sparty se může po Tomáši Necidovi podívat v dresu soupeře další z českých reprezentantů. Pokud si Letenští vylosují německý Bayer Leverkusen, mohou se fanoušci těšit na návrat obránce Michala Kadlece. V případě, že jim los přisoudí moskevský Spartak, změří síli také s ex-slávistou Markem Suchým.

V osudí bude chybět obhájce titulu Atlético Madrid, které vypadlo už v základní části.

Možní soupeři Sparty ve vyřazovací části Evropské ligy (nasazené týmy)
Ajax Amsterodam, Braga, CSKA Moskva, Dynamo Kyjev, Leverkusen, Liverpool, Manchester City, Paris St. Germain, Porto, PSV Eindhoven, Spartak Moskva, Sporting Lisabon, Stuttgart, Twente Enschede, Villarreal, Zenit Petrohrad.
Nenasazení (druhé týmy ze skupin Evropské ligy a horší z Ligy mistrů):
Sparta Praha, Anderlecht Brusel, Aris Soluň, Basilej, BATE Borisov, Benfica Lisabon, Besiktas Istanbul, Glasgow Rangers, Kazaň, Lech Poznaň, Lille, Metalist Charkov, Neapol, PAOK Soluň, Sevilla, Young Boys Bern.

Reklama

Související témata: