Hlavní obsah

Baroše má v Galatasaray trénovat nejúspěšnější turecký kouč Terim

Reprezentačního kanonýra Milana Baroše by měl od příští sezony vést v Galatasarayi Istanbul nejúspěšnější turecký kouč Fatih Terim. Pokud se spekulace potvrdí, čeká bývalého kouče národního týmu už třetí štace ve slavném fotbalovém klubu, který však letos paběrkuje a je až čtrnáctý v ligové tabulce.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Baroš

Článek

Už během březnové reprezentační přestávky byl od mužstva odvolán Rumun Gheorghe Hagi a do konce sezony vede přípravu asistent Tugay. Sedmapadesátiletý Terim strávil v Galatasarayi hlavní část své hráčské kariéry a jako trenér ho vedl dvakrát.

První období v letech 1996 až 2000 bylo velmi úspěšné a zakončené triumfem v Poháru UEFA, druhé (2002-2004) už se Terimovi nepovedlo. Dohromady získal v turecké lize čtyři tituly a s reprezentací senzačně prošel na Euru 2008 až do semifinále.

Jeho plánovaný příchod prozradil podle portálu gazetefutbol.com televizní moderátor Sansal Büyüka, který je i Terimovým blízkým přítelem. "V létě se do Galatasaraye vrátí. Je jasné, že velká část klubového vedení i fanoušci si jeho návrat přejí. Už brzy to bude oficiální," tvrdil Büyüka.

Baroš obléká dres Galatasaraye třetí sezonu, v té aktuální vstřelil zatím v lize osm gólů.

Reklama

Související témata: